fbpx
Skip to main content
Siniša Mali

MALI ZAPRETIO: Kašnjenje radova u Vojvode Stepe koštaće izvođača 3,7 MILIONA PO DANU!

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će za svaki neopravdan razlog za kašnjenje radova na rekonstrukciji Ulice vojvode Stepe biti naplaćeni penali, koji iznose 3,7 miliona dinara po danu kašnjenja.

"Postoje opravdani i neopravdani razlozi. Za bilo koji neopravdan razlog apsolutno ćemo naplatiti penale", rekao je Mali i istakao da Grad Beograd u potpunosti ispunjava sve finansijske obaveze prema izvođaču radova i od njega očekuje to isto.

Eventualni rok za kraj rekonstrukcije - 11. jul

Mali je dodao da se sutra očekuje dopis od izvođača sa njegovim predlogom za eventualni produžetak roka rekonstrukcije Vojvode Stepe, što je 11. jul. 

Kako je objasnio, ukoliko postoje opravdani razlozi, na primer da su "Beogradske elektrane" ili "Beogradski vodovod i kanalizacija" tražili da se neke stvari dodatno urade, to "se može istrpeti".

"Ukoliko je neopravdano kašnjenje, apsolutno primenjujemo penale, a oni su 3,7 miliona dinara dnevno za svaki dan kašnjenja", rekao je Mali gostujući na RTS i dodao da se time šalje jasna poruka građanima da nadležni brinu o njihovom novcu, ali i drugim izvođačima da se mora poštovati dogovoreno.

Nova mrežna linija u gradskom prevozu

Govoreći o gradskom prevozu, Mali je najavio da će za tri sedmice biti predstavljeni nova mreža linija, način optimizacije gradskog saobraćaja i podela grada na četiri zone, a pripremljeni su i novi logo i izgled stajališta.

Istakao je i da će 80 odsto građana koji koriste prigradski prevoz jeftinije plaćati karte, a za preostalih 20 procenata ta cena će biti ista. 

Kada je reč o rebalansu budžeta o kojem će Skupština grada raspravljati u utorak, 23. juna, Mali je rekao da su prihodi veći za 10 odsto, kao i da se nastavlja politika bez dodatnih zaduživanja, sa maksimalnom kontrolom troškova i bez nepotrebnih rashoda.

50 miliona više za socijalna davanja

"Polako se pokazuju rezultati finansijske konsolidacije", rekao je Mali i dodao da se rebalansom predviđa 50 miliona dinara više za socijalna davanja. U tom kontekstu, Mali je naveo da je prvi put obezbeđen novac za 250 ličnih pratilaca za pomoć deci sa smetnjama u razvoju, a krajem meseca će biti raspisan i javni poziv za prvih 50 personalnih asistenata. 

Mali je rekao i da u Beogradu treba zameniti 7.200 liftova, a do kraja jula bi trebalo da bude završen predlog za uspostavljanje javno-privatnog partnerstva po tom pitanju. 

"Želimo da pokažemo građanima da brinemo o njihovoj bezbednosti i da ulepšamo te zgrade, kako bi se građani vozili u lepšim, novijim liftovima", zaključio je Mali.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd