fbpx
Skip to main content
Siniša Mali obilazi radove na Autokomandi

Mali: Uštedama u budžetu doprinosimo boljem životu građana

Foto: beograd.rs
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se rebalansom budžeta potvrđuje jasna namera gradske vlasti da nastavi politiku štednje, da se ne zadužuje i da svaki dinar koji uštedi uloži u bolji život građana.

Rebalans gradskog budžeta danas je na dnevnom redu Skupštine grada, a Mali je rekao da su nadležni uspeli da povećaju prihod u budžetu za osam milijardi dinara, odnosno za 10 odsto.

"Ta sredstva direktno usmeravamo u projekte i investicije koje znače bolji život građana, a pogotovo socijalno ugroženih. Izdvojili smo novac za 250 ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju, a treba da bude raspisan i konkurs za personalne asistente za osobe sa invaliditetom", rekao je Mali.

On je dodao i da postoji nova usluga socijalne zaštite „Predah plus“ koja roditeljima dece sa smetnjama u razvoju omogućava da svoje mališane ostave stručnim licima. Istakao je i da će se sa strategijom štednje nastaviti dok gradske finansije ne budu dovedene u red.

"Kada smo preuzeli upravljanje Beogradom, zatekli smo veliki manjak u gradskoj kasi, javašluk u javnim preduzećima, potpuno neefikasnu Gradsku upravu. Gradska preduzeća sada posluju sa dobitkom i direktno doprinose prihodu u gradskom budžetu“", objasnio je Mali.

Rebalansom je, kako je dodao, izdvojeno više sredstava za funkciju zaštitnika građana, obrazovanje i dečju zaštitu, nabavku zdravstvene opreme, uklanjanje nelegalnih objekata, vatrogasnu opremu, kao i 600 miliona dinara za puteve.

Rebalansom budžeta biće povećan i budžet opština za oko 345 miliona dinara, a sve sa ciljem da se Gradska uprava decentralizuje.

U Skupštini grada danas se održava sednica na kojoj će odbornici razmatrati predlog odluke o rebalansu budžeta za ovu godinu.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd