Skip to main content
 • Read more NATO i srpski tenk Info

  TAJNE MISIJE NAŠE VOJSKE PROTIV NATO 1999: Pet akcija u kojima je herojsko srpsko srce slomilo neprijatelja

 • Read more Biljana Dragojević Zadruga

  DAVIDOVOJ MAMI POZLILO! Malo pred Subotićkin ulazak, dešava se HAOS napolju - Aleks saopštila... LOŠE JE

 • Read more Juniorska hokejaška reprezentacija Srbije Ostali sportovi

  SP ZA JUNIORE: Hrvati na KOLENIMA! Veliki preokret i pobeda Srbije

 • Read more zadruga Zadruga

  P*RNO AFERA TRESE ZADRUGU! Nakon priča da se Sanja Stanković bavila PROSTITUCIJOM, isplivalo OVO!

 • Read more Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbal

  SUDIJSKI EKSPERT JASAN: Nije bio penal za Portugaliju, ali biće PRVOG JUNA!

 • Read more Stiv Benon Svet

  KINA NAM JE SMRTNI NEPRIJATELJ: Šokantna tvrdnja bivšeg Trampovog savetnika

 • Read more Donald Tramp Sirija

  Trampov ključni potez u Siriji naslućuje budućnost odnosa Srbije i SAD: JEDAN ČOVEK JE KLJUČ!

novopečeni otac

MAMA BR. 2: Kako se izboriti sa njegovom decom

Foto: Profimedia
Upoznali ste onog Pravog, ali niste sigurni da li ćete se izboriti sa činjenicom da Pravi već nije bio Pravi nekoj koja mu je rodila decu.

On je divan, dobar, nežan, strastven, najbolji i nije vam jasno kako neko takav opstaje u ovakvom svetu. Čini vam se da ste posle toliko vremena traganja napokon naleteli na čoveka koji može da vam bude sve. Ipak, Gospodin Savršeni ima prtljag – klince iz prethodnog braka ili veze, a vi još niste sigurni da li ste dovoljno odrasli za bilo kakvu ozbiljniju obavezu, a kamoli za prihvatanje tuđe dece.

Pomoći ćemo vam da u svega nekoliko koraka prevaziđete ovu "prepreku".

1) Udahnite duboko i razmislite o tome da li ste sigurni da možete da izdržite takvu vezu.

Biti sa muškarcem koji ima decu nikada nije laka stvar i nije za one sa slabim srcem. Ne osećajte se loše ako ne možete da podnesete deljenje njegove pažnje. Smatrajte to vrstom samoodbrane. Nađite malo vremena za sebe i nasamo se uverite u to da li je to ono što želite.

2) Razgovarajte sa njim.

Iako se parovi retko odlučuju na iskren razgovor o osećanjima i budućnosti, upravo ti momenti mogu da budu od pomoći u ovoj situaciji. Pričanje o vašim osećanjima neće samo učiniti da se vi osećate bolje, već će i njemu biti lakše kad sazna šta osećate. Naravno, nemojte kukati i dosađivati mu za svaku sitnicu, ali nemojte ni potiskivati sve u sebi.

majčina briga
Foto: Profimedia/ilustracija

3) Imajte srdačan odnos sa majkom dece.

Ne morate da postanete najbolje prijateljice (to čak nije ni poželjno, jer će se on osećati kao da ste se udružile protiv njega), ali ne budite ni hladni prema njoj da ne bi okrenula decu protiv vas. Nemojte se plašiti da pitate partnera o njegovom odnosu sa njom. Šta su radili i, što je važnije, zašto više nisu zajedno... Biće vam lakše da sarađujete as njom pošto shvatite njene bubice (ali i njegove). Naravno, sve ovo pod uslovom da vaš dragi nije udovac.

4) Decu upoznajte posle najmanje tri meseca veze i tek kad se složite oko toga da imate budućnost.

Ipak, jednog dana kada se odlučite na upoznavanje postarajte se da klince dobro upoznate. Ne zaboravite da je svaka veza različita i da će deca želeti da poznaju osobu sa kojom im se roditelj zabavlja. Čak i kad su starija (možda čak naročito tada).

Slatka mala
Foto: Youtube Printscreen/JubileeProject

5) Ne potcenjujte decu.

Klinci znaju šta se dešava. Ako ste preterano fini prema njima, oglasiće im se alarm. Sedite i razgovarajte sa njima. Objasnite im da ste veoma nervozni zbog susreta sa njim, zato što zaista volite njihovog oca. Ali, najvažnije je da im ne odate utisak da želite da zamenite njihovu majku. Nedvosmisleno recite da znate da nikada nećete moći da uzmete to mesto, ali da ćete uvek biti tu ako im je potrebna podrška. Recite im da ne želite da menjate način njihovog života, njihove porodične tradicije ili odnose koje imaju sa ocem i majkom. Takođe, pitajte ih da vam pomognu i da vam objasne ponešto o njihovom ocu i o porodičnim navikama. Završite razgovor govoreći im da ste stvarno srećni što ste ih upoznali i da ste otvoreni za sva pitanja.

6) Nemojte se ljutiti ili brinuti ako vas neko od dece u početku ne voli.

Najverovatnije to nema nikakve veze sa vama. Samo se trudite da i dalje održavate kontakt sa detetom pun poštovanja, pa ćete se vremenom zbližiti.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd