Skip to main content
mama i ćerka

Mama! Nisam više klinka!

Foto: Profimedia
Ono što svaka devojčica sa nestrpljenjem želi je da što pre postane devojka. Česte svađe sa roditeljima dešavaju se baš u tom dobu, poznatom kao pubertet. U ovom tekstu ćemo pokušati da vam približimo potrebe vaših devojčica, kao i njihovo stvarno značenje.

Roditelji iz životnog iskustva znaju da od mnogo toga zavisi kada je neko dovoljno zreo i da nisu samo godine pokazatelj toga. Međutim, devojčice žele rano da odlučuju same i smatraju se odraslim osobama čak i dok su u osnovnoj školi.

Roditeljima je ipak najteži trenutak kada oni sami shvate da je njihova devojčica zaista postala žena. Osećaju se starijima i smatraju da joj više nisu potrebni. Takođe, devojke kada prestanu da priželjkuju da odrastu, kada se više ne raduju rođendanu i kada žele da se vrate u period dok su bile devojčice, znači da su postale žene. Predstavljamo vam još neke činjenice, koje ukazuju na to, da su male slatke devojčice postale ozbiljne, samostalne žene.

kupovina
Foto: Profimedia

“Ova odeća mi nikako ne pristaje. Treba mi nešto svedenije, što manje otkriva i pokazuje da nisam neka klinka!” Shvatile su da nije privlačno samo kratka suknja i dekolte.

devojka priča na telefon
Foto: Profimedia

“Mama, dobro sam! Stvarno me ne muči ništa, sve je ok”, obično žele da sakriju od mame da imaju problem, da se mama ne bi dodatno brinula. Znači, same će rešiti svoj problem.

devojka pravi ručak
Foto: Profimedia

“Dođite danas na ručak, oduševićete se mojim specijalitetom”. Počele su da kuvaju i to im predstavlja svakodnevnicu.

roditelji sa decom
Foto: Profimedia

“Uplatiću mami i tati vikend u nekoj banji. Red je da malo odmore”. Brine o roditeljima i zarađuje sama za sebe.

trudnica
Foto: Profimedia

“Ne opterećujem se što mi “kasni”. Ako sam trudna, baš ću da budem srećna”. Spremne su za brak, osnivanje porodice i ulogu majke.

devojke u izlasku
Foto: Profimedia

“Sviđa mi se izlazak gde mogu lepo da sedim, sa svojim društvom, večeram i ispričam se. Preglasna muzika mi smeta i ne volim da me guraju u izlasku”, prošlo ih je vreme ludovanja I “gužvanja” po diskotekama.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd