Skip to main content
Marko Dević, Ukrajina, Rubin

MARKO DEVIĆ IZ UKRAJINE PORUČUJE: Nesreća ujedinila Srbiju

Foto: MN Press
Sad se vidi koliko smo privrženi Srbiji, kaliko imamo i veliko srce kad je muka. Nadam se da će uz podršku svih, zemlja brzo ponovo stati na noge, kaže za Srbiju Danas ukrajinski reprezentativac.

Marko Dević, srpski Ukrajinac, nalazi se na pripremema ukrajinske reprezentacije u Kijevu, a mislima je u Srbiji. Sjajni fudbaler Rubina iz Kazanja napustio je Ukrajinu pre ratnih dešavanja u ovoj zemlji i za bolju finansijsku ponudu otišao u Rusiju. Reprezentativne obaveze vratile su ga u zemlju u kojoj je proveo najveći deo svoje reprezentativne karijere.

- Došao sam u Kijev na okupljanje reprezentacije za meč sa Nigerom – kaže Dević za Srbiju Danas i nastavlja:

- Radimo normalno, bez obzira na ratna dešavanja na istoku zermlje. Ima u reprezentaciji i fudbalera iz istočnog dela Ukrajine, ali mi posao odrađujemo profesionalno i nema nikakvih tenzija.

Pratite li šta se dešava u Srbiji?

- Strašna nesreća sručila se na našu zemlju i narod. Bio sam par dana u Beogradu i pomogao šta sam mogao postradalima. Samo, ne želim da se o tome piše i da se reklamiram. Ipak, u svakoj nesreći ima i nešto dobro.

Na šta mislite?

- Nesreća je ujedinila naš narod. Sad se vidi koliko smo privrženi Srbiji, koliko imamo i veliko srce kad je muka. Nadam se da će uz podršku svih, zemlja brzo ponovo stati na noge. Posledice će se osećati godinama, ali moramo da ih ublažimo što je više moguće.

Da pređemo malo na fudbalske teme. Koga vidite kao novog šampiona sveta?

- Moj favorit je Brazil, mada i Španci mogu ponovo da učine mnogo.

A, naša bivša „braća“, BiH i Hrvatska?

- Navijaću za Bosnu. Verujem da će biti prijatno izneneđenje. Pratiću i Hrvate, zbog prijatelja Darija Srne, a navijati za Ruse, jer igram u njihovoj ligi.

Vaši dalji planovi u karijeri?

- Želim da sa Rubinom naredne  sezone igram u Evropi. A, želja mi je da karijeru završim u mom „matičnom klubu“, mislim na Metalist.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd