fbpx
Skip to main content
Moskva

Masterkard i Viza rekle ''njet'' sankcijama!

Foto: Profimedia
MOSKVA - Masterkard i Viza ne planiraju da prekinu rad sa karticama ruskih banaka koje su se našle na spisku najnovijih sankcija SAD.

Masterkard neće prekinuti rad sa karticama Gasprombanke u vezi sa "trećim talasom" sankcija SAD, rečeno je Itar tasu u pres službi tog međunarodnog sistema plaćanja.

"Sankcije uvedene u sredu, odnose se na pristup konkretnih banaka američkom tržištu kapitala i ne utiču na naše poslovanje", objasnili su u Masterkardu.

Viza nastavlja da radi sa Gasprombankom, Svjaz bankom i Globeksom po uobičajenom režimu, rekli su ruskoj agenciji u pres službi Vize.

"Novi paket ekonomskih sankcija SAD ne utiče na rad Vize u Rusiji. Mi nastavljamo da obrađujemo transakcije kao i obično", rekli su u pres službi i naglasili da se normalan rad nastavlja i sa bankama koje su se našle pod sankcijama SAD - Gasprombankom i "ćerkama" VEB banke - Svjaz bankom i bankom Globeks.

SAD su objavile da uvode nove sankcije protiv Rusije, koje obuhvataju ograničenja za niz energetskih kompanija, banaka i preduzeća iz sektora odbrane, zbog toga što Rusija , kako je navedeno, "nastavlja podršku separatistima i krši suverenetite Ukrajine".

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd