Skip to main content
Mclaren 12C supercar

McLaren prestaje sa proizvodnjom 12C

Kada je Mclaren predstavio svoj novi model 650S, prošlog meseca na sajmu autombila u Ženevi, na sve strane su se čula obećanja da to ne znači kraj proizvodnje modela 12C, već dodatak, koji bi trebalo da na pravi način popuni postojeću nišu. Zbog proizvodnje 650C, privremeno je bila suspendovana proizvodnja 12C, radi kalibracije alata i boljeg iskorišćenja proizvodne trakea proizvodnja je trebalo da ponovo krene ovog meseca.

No desilo se nešto što niko nije očekivao, 650C je naprečac osvojio sve ljubitelj brzih automobila, a potražnja za ovim modelom ne jenjava. U svetlu ovih događaja nije nas preterano iznenadilo pismo koje je Mclaren poslao svim vlasnicima 12C u kome ih obaveštava da prestaje sa proizvodnjom ovog modela.

No nije sve tako crno jer im je Mclaren ponudio mogućnost da, besplatno, unaprede, 12C sa novim paketima opreme. Free tehnology upgrade, kako je ime ovog paketa, uključuje Active Aero softver koji reguliše ponašanje spojlera pod jakim opterećenjem, Drag Reduction System koji omogućuje veću brzinu na ravnim deonicama, IRIS infotainment zasnovan na Android, te kameru koja gleda nazad i digitalni radio.
Ovaj paket će biti dostupan svima koji su kupili 12C, bez obzira da li su u pitanju novi automobili koje su im prodale auto kuće ili polovni koje su nabavili od prvog vlasnika. Hvale vredan potez McLarena

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd