Skip to main content
mclaren logo

Meklarenov šef uveren u uspeh P13

Foto: Profimedia
Meklarenov šef Majk Flevit je otkrio nekoliko novosti i potvrdio neka ranija saznanja o novom modelu ovog britanskog proizvođača sportskih automobila.

Naime, već odranije znamo kako Meklaren namerava da proširi svoju ponudu još jednim i to novim automobilom koji će se u ponudi smestiti ispod modela 650S, a reč je o modelu P13. Za sada još uvek ostaje nepoznato da li je reč samo o šifrovanom imenu ili će se ova oznaka preneti i na serijski model, ali Flevit je potvrdio kako će mu se cena kretati oko 165.000 evra, a da se prve isporuke mogu očekivati u septembru 2015. godine.

Flevit je takođe izjavio kako će dimenzije ovog automobila biti vrlo slične onima, u Ženevi, nedavno predstavljenog 650S modela, odnosno, kako suprotno očekivanjima novitet neće biti mnogo manji od njega. Sličnost dimenzija neće biti prepreka da se dva automobila značajnije razlikuju u ceni jer će P13 imati "drugačiji motor i vešanje".

Konkretnije, potvrđeno je da će P13 takođe pokretati 3.8 V8 bi-turbo, ali snaga će mu se verovatno biti između 450 i 500 KS, dakle manje od 650 KS koliko razvija pomenuti agregat u modelu 650S.

P13 će biti dvosed sa središnje smeštenim motorom, a u skladu sa dosadašnjom praksom, dizajn i stajling ovog automobila biće nalik snažnijoj braći, ali manja potreba za hlađenjem kočnica i motora će odrediti glavne vizuelne razlike u odnosu na 650S.

Na kraju dodajmo da je Flevit svoje izlaganje o novom Meklarenu završio rečima kako je uveren da će se raditi o "najboljem automobilu u klasi.″

(autonet.hr)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd