Skip to main content
Renault Clio 220 Trophy EDC

Menjač više nije problem: Novi Renault Clio 220 Trophy EDC (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Najveća zamerka osnovnom modelu bio je spor menjač koji je onemogućavao ekspeditivnu primenu snage motora za koju nikada nije bilo ni zamerke.

Ženevski sajam automobila uveliko traje i već je u drugoj i završnoj nedelji trajanja. Pisali smo o modelima sa svih meridijana, a nekako nam izmakoše Ženevi najbliži Francuzi. 

Renault je u gradu kraj jezera predstavio novi Clio 220 Trophy EDC, koji bi trebalo da pokaže kako se falinke mogu ispraviti. Naime, osnovnom modelu spočitavano je da je menjač nedovoljno sposoban da artikuliše neospornu snagu mašine. Solidnih konjaža i obrtni momenat  ne bi mogli da oduševe vozača da menjač nije u skladu sa "makinom".

Renault Clio 220 Trophy EDC
Foto: Youtube Printscreen

Zato je sada tu automatik sa dvostrukim kvačilom. U modu Normal i Sport radi i do 40 odsto brže nego pre, dok u Race podešavanju reaguje i za 50 odsto bolje. Za trećinu je skraćen hod ručke. Pozadi su ugrađeni fleksibilniji i meški gibnjevi kako auto ne "bežao".

Ispod haube se nalaze V4 1,6 motor koji umesto ranijih 200 Cliu daje 220 KS pri 6.250 obrtaja po minutu. Uvećan je i obrtni momenat, sa 260 na 280 Nm. Start/stop sistem paljenja i gašenja aktivan je samo u Normal načinu rada menjača. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd