fbpx
Skip to main content
žena rob

Menstruacija tabu i u 21. veku

Foto: Profimedia
Organizacija "Femme international" objavila je mapu država u kojima je menstruacija i u 21. veku tabu tema. Iako je ovo nešto što se dešava gotovo svakoj ženi na svetu, određene vere i zemlje na ovo gledaju na izuzetno čudan način. Iako je mladim devojkama obično neprijatno da pričaju na ovu temu, u ovim zemljama im je sigurno daleko teže.

U ruralnim delovima Venecuele, žene su primorane da spavaju u šatorima za vreme trajanje svoje menstruacije. U ruralnim delovima Gane, ženama je zabranjeno da provode vreme u istoj kući sa muškarcem, kao i da mu kuvaju, sve dok imaju menstruaciju.

Po islamskoj tradiciji, žene koje imaju menstruaciju ne smeju da se mole, da dodiruju Kuran, niti da poste. U zabačenim delovima Nepala, ženama je zabranjeno da razgovaraju sa bilo kim tokom menstruacije, a taj period moraju da provedu u glinenim kućama u šumi, sve dok se menstruacija ne završi.

Žene u "Masai" plemenu žene koje imaju menstruaciju ne smeju da muzu krave niti da provode vreme u štali, da ne bi zarazile životinje. Takođe, za vreme trajanja menstruacije ne smeju da jedu mlečne proizvode.
U Indiji, žena koja ima menstruaciju ne sme da dodiruje krave. U mnogim zajednicama u Jugoistočnoj Aziji, žene koje imaju menstruaciju ne smeju da koriste vodu iz iste česme kao ostali, da je ne bi zarazile.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd