fbpx
Skip to main content
Ulica Mome Kapora

MESTO ZA PESNIČKE VEČERI: Vesić najavio postavljanje ploče sa nazivom ulice Mome Kapora

Foto: Srbija Danas
Ploča sa nazivom ulice Mome Kapora biće postavljena u nedelju, 6. septembra, i tog dana će biti održan pesnički matine na kojem će se čitati njegovi stihovi i gde će se okupiti njegovi prijatelji i poštovaoci, rekao je gradski menadžer Goran Vesić i dodao da će na taj način simbolično početi rekonstrukcija ove ulice.

On je naglasio da će benzinska pumpa u delu Mačvanske ulice koja odnedavno nosi ime Mome Kapora, na inicijativu stanara biti uklonjena između 1. i 15. novembra.

"Preko stotinu stanara ove ulice uputilo je peticiju Skupštini grada u kojoj su tražili da se ova pumpa ukloni. Uvidom u dokumentaciju utvrdili smo da od 2005. godine ova pumpa ne može da postoji jer je ovde predviđena zelena površina. Uputili smo dopis NIS-u sa kojom imamo dobru saradnju i zamolili ih da pumpu uklone. Oni su odmah reagovali i ja im ovom prilikom zahvaljujem. Tokom proleća naredne godine bićemo u prilici da izgradimo zelenu površinu koju ćemo uraditi zajedno sa stanarima i Fondacijim Mome Kapora", rekao je Vesić.

To će biti mesto za okupljanje ljudi, održavaće se pesničke večeri

Prema njegovim rečima, jedna od ideja je, budući da je ova ulica dobila ime Mome Kapora, da se ovde uredi zelena površina na kojoj će biti njegova bista.

"To će biti mesto za okupljanje ljudi, održavaće se pesničke večeri i na taj način ćemo od ovog dela grada napraviti mesto koje će imati dušu i gde će se održavati razni kulturni događaji. Tokom jeseni ćemo napraviti plan i u dogovoru sa stanarima utvrdićemo šta ćemo tačno raditi, a onda ćemo tokom proleća pristupiti realizaciji", rekao je gradski menadžer.

U planu je i rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, u kojoj će se, u dogovoru sa patrijarhom, uraditi porta Hrama Svetog Save, tako da će ovaj deo grada postati pravi mali urbani džep.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd