fbpx
Skip to main content
Hrvatski premijer Zoran Milanović

MILANOVIĆU, VRAĆAJ DUG! Hrvatska firma utajila porez u Srbiji

Foto: Profimedia
Milenijum osiguranje, čiji je većinski vlasnik do marta 2014. godine bila država Hrvatska, utajilo je 24 miliona dinara poreza u Srbiji.

Poreska policija Srbije već je podnela krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u toj kompaniji. Oni se terete da su od 2013. do 2015. izbegavali plaćanje poreza na dohodak građana, tako što su sklapali lažne ugovore i na taj način oštetili državu Srbiju za tačno 200.000 evra.

Toliko, poređenja radi, iznose prosečna mesečna primanja za 1.050 penzionera u Srbiji.

- Kompanija je zaključivala fiktivne ugovore o zakupu poslovnog prostora sa agencijama i preduzetničkim radnjama. Vlasnici nekih od tih firmi istovremeno su bili radnici u "Milenijum osiguranju". Njima su na taj način isplaćene plate na crno po osnovu prodaje polisa osiguranja, ali bez plaćanja poreskih dažbina - kaže sagovornik Blica.

Inače, "Milenijum osiguranje" je u vlasništvu najveće hrvatske osiguravajuće kuće "Croatia osiguranje", koja je u prva tri meseca ove godine zabeležila dobit od četiri miliona evra.

Inače, afera sa ovim osiguranjem nastavak je akcije srpskih poreznika kojom je nedavno otkrivena utaja poreza kod još dve osiguravajuće kuće koje su utajile 40 miliona dinara. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Bika's picture

Bika

Sve je moguce, ali samo uz pomoć NBS, koja vrši kontrolu nad radom Osig. kuća i koja je pored ovoga dozvolila da Generali osiguranjae preko Infostana pokuša da prevari gradjane. Bolje bi bilo da PU iskontroliše nadležne u NBS

1 | 1

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-5 Beograd