fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

Milo Đukanović poručio građanima: Gorivo je luksuz

Foto: Profimedia
Crnu Goru je uzburkala izjava premijera da je gorivo proizvod koji je u uslovima u kojima se živi u Crnoj Gori , "pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza".

Uvođenje naknade za gorivo logičan je potez za popunjavanje budžetskih deficita, jer se radi o robi koja je za crnogorske uslove luksuz, izjavio je premijer Milo Đukanović, a prenose tamošnji mediji.

Vlada CG je u donela odluku o uvođenju takse od sedam centi po litru goriva, kako bi time finansirali izgradnju autoputa. Đukanović je kazao da je Vlada odlučila da deo deficita u javnoj potrošnji pokrije dodatnim zahvatanjem iz akciznih roba, kao što su naftni derivati.

"Radi se o proizvodu koji je u našim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza i zato mi se čini vrlo logičnim i odgovornim što se Vlada opredelila da upravo u vremenu kada je došlo do pojeftinjenja cena goriva, zbog pada cena nafte na svetskom tržištu, podigne cenu i tako obezbedi deo nedostajućih prihoda kojima bi rešavala deficite i obezbedila uredno servisiranje kredita za unapređenje putne infrastrukture", kazao je on.

Inače, MMF je već upozorio Crnu Goru da je izgradnja auto puta "fiskalna bomba" za crnogorski budžet. Izgradnja prve deonice autoputa će koštati 809,6 miliona evra.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd