Skip to main content
Tomislav Jovanović

Ministar prosvete podržao Društvo za srpski jezik

BEOGRAD - Predstavnici Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Društva za srpski jezik danas su zatražili i dobili podršku ministra prosvete Tomislava Jovanovića da se u srednjim stručnim školama ne smanjuje broj časova srpskog jezika, kako se predviđa prevođenjem ogleda u redovan sistem.

To znači da će đaci koji upišu smer medicinska sestra, fizioterapeut, farmaceutski tehničar, kozmetički tehničar, stomatološka sestra, od septembra, ako ne bude drugačije odlučeno, sedmično imati dva umesto tri časa srpskog, rekla je pomoćnik direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Gordana Mijatović.

Odluka je prema njenim rečima nedopustiva, posebno što su u pitanju atraktivna zanimanja za koja vlada veliko interesovanje đaka.

Zavod insistira na značaju srpskog jezika u srednjim stručnim školama, rekla je Mijatović i navela da je odluka Ministarstva i Nacionalnog prosvetnog saveta da se ogledi u ovom obliku prevedu u sistem,  neprihvatljiva.

I predsednik Društva za srpski jezik i književnost Aleksandar Milanović, ukazao je na strateški interes da časove srpskog jezika treba povećati, a ne smanjivati.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd