fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović

Ministar Stefanović sa timom za vanredne situacije

Foto: Srbija Danas
Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović održao je sastanak užeg operativnog tima za vanredne situacije, koji čine resorna ministarstva i javna preduzeća.

Ministar Stefanović se interesovao o trenutnom stanju na poplavama ugroženom području, stepenu oštećenja domaćinstava i ostalih objekata, saobraćajnica, a posebno je naglasio da su prioritet ugroženi građani i zahtevao da bude obezbeđeno sve što im je nophodno, u vidu hrane, vode, sredstava za higijenu.

Poplave u Srbiji
Foto: Twitter

Na sastanku je istaknuto da se situacija na terenu prati 24 časa, da se redovno izdaju uputstva za evakuaciju, kao i da ima dovoljno ljudi i opreme za pružanje svih vidova pomoći.

Iz Crvenog krsta su naglasili da imaju dovoljne količine hrane, vode, kabanica, ćebadi i svega ostalog što je neophodno i da je u toku distribucija pomoći građanima na ugroženim područjima, koja će biti nastavljena dokle god je to potrebno.

Napajanje električnom energijom prekinuto je samo u poplavljenim područjima isključivo iz bezbednostih razloga.

Prema izveštaju Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Srbije, u kojem danonoćno prate razvoj vremenskih prilika u Srbiji, ističu da, za sada, ne treba očekivati veće poplavne talase na velikim rekama i da nema razloga za paniku.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd