fbpx
Skip to main content
Tanja Miščević na sednici Vlade

Miščević: Uži pregovarački tim nakon formiranja vlade

BEOGRAD - Šefica tima za pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj Uniji Tanja Miščević izjavila je da će uži pregovarački tim biti formiran odmah po izboru nove vlade i da je u narednom periodu ključno otvaranje poglavlja 23 i 24.

Miščevićeva  je objasnila da vanredni parlamentarni izbori nisu nijednog momenta usporili proces, osim u slučaju zakonodavne aktivnosti, i da su "mnoge stvari u vezi sa pregovaračkim procesom započete i pre vremena, kako bi bili što brži".

"Ne kasnimo, nijedan posao ne trpi zbog toga i tim ćemo imati odmah posle formiranja nove vlade", kazala je Tanja Mišćević.

Ona je rekla da su poglavlja 23 i 24 važna za celokupan proces reformi u Srbiji i da će probati da ta poglavlja otvore do kraja ove godine.

"Nepodeljeno je mišljenje da je otvaranje poglavlja (23 i 24) važno za celokupni proces reformi u Srbiji. Vladavina prava je preduslov za sve – i za zaštitu osnovnih prava i za razvoj poslovnog okruženja i za privlačenje investicija", objasnila je šefica sprskog pregovaračkog tima u intervjuu Politici.

Prema njenim rečima, novi saziv Skupštine Srbije moraće da usvoji sve zakone koji su trenutno povučeni iz procedure.

"Pre svega, paket medijskih zakona, zakon o socijalnom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti, krivičnom postpuku, kontroli zagađivanja životne sredine, radu, stečaju", navela je Tanja Mišćević.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd