fbpx
Skip to main content
Miroslav Mišković

Mišković donirao MILIJARDU DOLARA fondaciji Bila Gejtsa za siromašne u svetu

Foto: Profimedia
Miroslav Mišković, vlasnik kompanije Delta Holding poklonio je 979 miliona dolara fondaciji "Bil i Melinda Gejts"!

Izgleda da je Mišković ovo dobročinstvo učinio u tišini, kako i dolikuje dobročiniteljima, jer smo za njega saznali preko zahvalnice koju je potpisao nekad najbogatiji čovek sveta i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, a koja je objavljena u kraćem članku u američkom listu Vašington Post. 

U njemu se izražava "zahvalnost gospodinu Miroslavu Miškoviću iz Srbije na velikodušnoj pomoći" koju je uputio fondaciji, u svrhe, kako se navodi, "pomoći gladnima, siromašnima i bolesnima u svetu".

"Malo je reći da jedna tako velika donacija iz jedne tako malo zemlje vraća veru u ljude i u njihovo čovekoljublje. Donacija gospodina Miškovića od 979 miliona dolara je, ako ne računamo osnivače, najveća pojedinačna donacija koju je jedan čovek poklonio našoj fondaciji, uloživši tako novac u humanost i brigu za bližnje. Još jednom zahvaljujemo gospodinu MIškoviću na pomoći i uveravamo ga da će ova sredstva dospeti od onih kojima je to najpotrebnije", kaže se u zahvalnici.

Kako precizira Vašington post, u pitanju je lična donacija srpskog tajkuna, iz sopstvenih sredstava, a ne iz sredstava njegove kompanije. 

Inače, Mišković je nedavno nominovan od Američke privredne komore za jednog od glavnih kandidata za nagradu "Lider promena", dok se istovremeno u Srbiji vodi krivični postupak protiv njega gde je optužen za malverzacije sa putarskim preduzećima. I dok neki smatraju da je ova donacija samo skupa investicija u američke lobi grupe kako bi se izbavio od eventualne kazne zatvora, SrbijaDanas.com otkriva da je ceo ovaj članak samo prvoaprilska šala i da ništa od svega rečenog nije istina.

Pročitajte i:

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd