fbpx
Skip to main content
devojka

MISLILA JE DA MRŠAVI, A ONDA JE UMRLA OD RAKA: Imala je 18 godina i rak sa želuca je prešao na oči i jajnike

Foto: Youtube Printscreen/News 15
Njen primer je bio opomena svim lekarima.

Džordžina Marison je u svojoj osamnaestoj godini obolela od raka želuca i umrla. Pre samog dijagnostifikovanja, ona je već bila na dijeti i želela je da skine dosta kilograma. Odjednom je počela da oseća jake bolove u stomaku i da nekontrolisano povraća.

majka i ćerka
Foto: Youtube Printscreen/News 15

Rak želuca je češći kod muškaraca, nego kod žena i to starijih. U 95 odsto slučajeva zabeležene su pacijenti starosne dobi od 55 godina. Bolest počinje u ćelijama žlezda koje proizvode sluz i želudačne sokove. Faktori koji doprinose razvoju bolesti su: ishrana sa konzervansima, pa čak i pojačan unos slanine, kobasica i šunki. Helikobakterija u stomaku povećava pojavu rizika za šest puta, pogotovo u kombinaciji sa pušenjem cigareta i lošom ishranom. 

Kada se prvi put obratila lekarima, rekli su joj da je to sve zbog rigorozne dijete. Počela je da gubi kilograme, više nego što je htela i mogla da kontroliše.

Pet meseci nisu znali šta joj je, dok nisu ustanovili redak i agresivan oblik raka želuca. Pošto to nisu na vreme ustanovili i kontrolisali, rak se proširio na oči i jajnike.

- Lekari su se prema njoj ophodili kao prema glupoj devojčici koja je za hir imala da izgleda kao insekt, konstantno se odričući hrane. Međutim, meni je sve to bilo previše čudno, jer je ona uvek bila zdrava devojka – priča njena majka.

Poučeni ovim iskustvom, u Velikoj Britaniji je rađeno istraživanje, koje je pokazalo da je od 2010. do 2013. godine izbrojano oko 100.000 ovakvih slučajeva, kod adolescenata od 15 do 19 godina.

Poslušajte njenu priču.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
13 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19