fbpx
Skip to main content
Žena u gaćicama

Mitovi o masturbaciji

Foto: Profimedia
Mastrubacija je prirodna i zdrava aktivnost kako za muškarca, tako i za žene. Osim toga, dobra je za zdravlje – relaksirajuća je, lepše se spava posle nje, oslobađa od stresa. Što bi plaćali psihijatru da vas oslobađa frustracije, kada to možete da uradite sami, jednim potezom ruke?

Koliko god da je prirodna i normalna ova aktivnost, mitovi o njoj još uvek postoje. Pretnje koje treba da nas odvrate od istraživanja sopstvene seksualnosti, mogu da dovedu do ozbiljnih problema – od osećanja krivice do nemogućnosti intimnog povezivanja sa drugom osobom. Vreme je da se tome stane na kraj i da se lažne pretnje zakopaju u prošlost odakle su i potekle.

Žena u seksualnom zanosu
Foto: Profimedia

Evo nekoliko mitova o masturbaciji sa kojima se najčešće možete susresti :

Ako se diraš, oslepećeš!

A onda ćeš uhvatiti vilenjaka i uzeti mu ćup sa zlatom. Ovo je jedna od najvećih gluposti koju je iko ikada mogao da smisli.

Muškarac otkopčava pantalone
Foto: Profimedia

Ideja da se masturbacijom može oslepeti matora je koliko i piramide. Pretpostavlja se da je ovaj mit nastao kako bi se deca sprečila da eksperimentišu sa svojim telom, ulivajući im strah od nečeg što je totalno normalno. Samonadraživanje i ispitivanje sopstvenih genitalija nema nikakve veze sa očima, pa tako ni ne postoji mogućnost da ćete oslepeti. Jedino ako vam produkt zadovoljstva štrcne u oko ili vam isklizne ruka, pa se samonokautirate.

Masturbacija je razlog gubljenja kose

Često ćete čuti da su ćelavi ljudi ustvari ti koji pucaju od muževnosti i da su zbog povećanog testosterona ostali bez kose, ali mi mislimo da je to smišljeno kako bi se osećali bolje zbog toga što glavu suše jednim potezom peškira.
Jes' da su naučnici dokazali vezu između ćelavosti i povišenog testosterona, ali sve to zvuči malo nategnuto. No, ajde da im verujemo.

celavi-ljudi
Foto: Profimedia

Masturbacija, kao i sam seks zaista povećava nivo testosterona. Ipak, potreba za masturbacijom je povezana sa testosteronom, pa sam čin ne povećava nivo androgena u krvi tako da je mišljenje da se od masturbacije ćelavi, netačno i potpuno nebulozno. U suprotnom bi svi muškarci bili u najmanju ruku polućelavi, da se ne lažemo.

Porašće ti dlake na rukama, pa će svi znati šta radiš!

Hm, to znači da bi cela ljudska populacija trebalo da izgleda kao Bigfut?
Ovaj mit bazira se na tome da ako masturbirate, izrašće vam dlake po rukama. Ne po dlanovima, već po rukama (preciznije, spoljnom delu šake). Ne po prstima, već po rukama.

Samozodovoljavanje
Foto: Profimedia/ilustracija

Suvišno je reći da je ovo totalno nerealano, jer kad bi dlake rasle po rukama onda bi rasle i na dlanovima i prstima, jer su oni oruđe ove "đavolje rabote". Kako to nije palo na pamet ljudima koji su ovo izmislili? Možda zato što treba biti inteligentniji od amebe da bi to shvatio. Dakle, ne postoji  ama baš nikakva, ni naučna, a ni logička činjenica da je ovo tačno, niti uopšte međusobno povezano. Neki žulj možda, ali dlake ne.

Muškarci imaju potrebu da masturbiraju, a žene ne.

To je isto kao da je rečeno da muškarci moraju da dišu, a žene ne.

Masturbacija
Foto: Profimedia

Ma koliko vas ubeđivali u suprotno, i ma koliko se one folirale i tvrdile da to nije tako, žene vole seks podjednako kao i muškarci, a samim tim uživaju i u samopipkanju. Iz nekog neobjašnjivog razloga, ženska masturbacija i dalje je tabu na našim prostorima. To naravno ne znači da žene manje masturbiraju nego muškarci, nego da je žene još uvek sramota da to priznaju i same sebi, ili najboljoj drugarici, a kamoli u anketama. Koje su pritom obično anonimne.

Masturbacija uzrokuje neplodnost

Ovaj mit će nekima čak i biti logičan jer se masturbacijom, kod muškaraca, gubi seme. Tačno je i da muškarac posle ejakulacije neće imati dovoljno semena kako bi oplodio svoju ždrebicu, ali za vrlo kratko vreme on je u stanju opet da pravi porod jer je muško telo tako programirano.

muški polni organ
Foto: Profimedia

Što znači da on ima sperme na pretek i da pokretljivost njegovih spermatozoida nikako nije umanjena time što masturbira. Mučenike koji nisu stigli da doplivaju do ciljane jajne ćelije i skončali su u papirnoj maramici, zameniće na milione drugih i tako u krug. Što dalje implicira da često katapultiranje istih,  ne utiče na plodnost. Dakle, žene, ne dajte se prevariti! To što je on pozdravljao Desanku pre nego što je došao u vaš krevet nikako ne znači da je njegova oploditeljska moć u tom (ili bilo kom drugom) trenutku oslabljena. Dovoljan je samo jedan uporni plivač i za devet meseci eto belaja.

Gorećeš u paklu!

"Masturbacija je greh!" je mit koji je star koliko i religija, i vezan je pretežno za žensku populaciju. U ulogu dobre supruge koja služi samo da rađa i gaji decu, održava domaćinstvo, krotka je, smerna, povučena, koja treba da se pokorava svakoj muževljevoj reči i ne prelazi prag kuhinje, nikako se nije uklapalo i to da treba da uživa u seksu, a kamoli samostalno. Bitno je da je muž zadovoljan, a ona je bila samo sredstvo kojim se to postiže.

Za vreme Inkvizicije, žene koje su bile uhvaćene u "bludničenju" same sa sobom, bile su okarakterisane kao veštice i optužene da ih je zaposeo đavo koji navodi njihove prste u južnijem, grešnom pravcu. Inkvizitorima, naravno, nije smetalo da prisustvuju tom činu iz prikrajka, jer ipak su morali sopstvenim očima da se uvere u đavolju zaposednotost nedužnog devojčeta. A gde su bile njihove ruke dok su posmatrali “grešni čin”, to nigde nije zabeleženo.

Polugola žena
Foto: Profimedia

Ideja da ćete se obrtati na ražnju u paklu zato što vam je ruka skliznula u gaće totalno je apsurdna. Nećemo ulaziti u to postoje li raj i pakao ili da li uopšte postoji neko više biće koje kontroliše ulazak u jedan ili drugi. Ali ako postoji, sigurni smo da vam neće zalupiti rajska vrata pred nosom jer ste bili nestašni sami sa sobom.

 

 Masturbacija je sasvim normalna i zdrava aktivnost za oba pola, a mitovi o masturbaciji su netačni! Izmišljeni su od strane neukih, zadrtih i isfrustriranih osoba koje nisu imalie nijedno zadovoljstvo u životu, pa su rešili da zagorčaju život i drugima. To je posle prelazilo sa kolena na kolena i ušlo u neki obrazac vaspitavanja dece, tako da se ne ljutite na vaše roditelje ako su vas plašili ovim mitovima. I njih su tako plašili. Vaše je samo da shvatite da u tome nema ništa loše (dokle god se radi iza zatvorenih vrata i ne ometa nikoga), i da to prenesete sledećim pokoljenima. Pa valjda se nekada prekine ovaj začarani krug, i ovi mitovi potonu u zaborav.
 

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd