Skip to main content
tragedija, ajkula

Mladića kod Budve POJELA AJKULA duga 7 metara! PRAVA istina o TRAGIČNOM napadu u Crnoj Gori! (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
O ovom događaju mediji nisu izveštavali!

Jedini poznati napad ajkule na čoveka u crnogorskom podmorju, koji se tragično završio, desio se 13. jula 1955. godine. Trojica studenata, veslajući, zastali su kod velike ravne stene na Mogrenu, da se okupaju.

U vodu je prvi uskočio 21-godišnji student elektrotehnike iz Čačka Stevan Stevica Tomašević i ubrzo nakon toga bio napadnut. Napad je bio smrtonosan već u prvom naletu jer je od strahovitog ugriza morske nemani mladić bio gotovo prepolovljen.

JEZIVI INTERNET IZAZOV: Jedu kukuruz sa BUŠILICA a evo šta se desi kada pođe NAOPAKO! (VIDEO)

Prema tvrdnjama lokalnih ribara, Tomaševića je napala velika bela ajkula koja je navodno bila dugačka čak 6,5 metara. Prema sećanjima starijih Budvana, doplivala je u crnogorsko podmorje za jednim američkim brodom.

Ajkula
Foto: Profimedia

Porodica i prijatelji nesrećnog mladića isplovili su čamcima do mesta nesreće i oprostili se od njega bacivši cveće i vence u more. Mesec nakon tragedije, pri vrhu visoke stene koja se uzdiže iznad uvalice na rubu plaže Mogren, porodica nesrećnog mladića postavila je spomen ploču koja i danas stoji na istom mestu, ali se natpis više ne vidi.

Na tabli je ispisano:

- U uvali iza ove stene, kupajući se sa drugovima, 13 VII 1955 izgubi život Stevan – Stevica Tomašević, student elektrotehnike iz Čačka, u svojoj 22 godini, kao žrtva morske nemani. Neutešna porodica i drugovi.

ŠOKANTNE TVRDNJE TURSKIH PILOTA: Videli smo NLO kako je preleteo iznad Istambula! (FOTO)

O ovom  događaju mediji nisu izveštavali! Prvi tekst posvećen ovoj tragediji koji može da se nađe u arhivi bio je članak objavljen u Pobjedi od 14. avgusta 1955. godine, a bio je  posvećen postavljanju spomen table. Tek u trećoj rečenici spominje se kako je mladić stradao.

- Nesrećni mladić koji je u Budvi letovao u koloniji studenata, nastradao je prilikom kupanja od morskog psa - pisala je Pobjeda.

Zaključuje se da napad ajkule na čoveka nije u ono vreme bila „društveno-podobna tema“ da bi mediji o tome izveštavali. Čak i kada se pominjala nesreća kod Mogrena, to je bilo tek uzgred, bez osnovnih informacija i uglavnom uz netačne podatke.

BRUTALNO UBISTVO! Sponzoruša upucala muža 13 PUTA, tvrdila da je on ĐAVO! (FOTO)

Postoji legenda po kojoj je nesrećni mladić skočio sa stene direktno u čeljusti nemani koja ga je nakon toga progutala, a njenom nastajanju je verovatno doprineo ovakav odnos medija.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Fog
10 Beograd