Skip to main content
Finansije-ilustracija

MMF: Smanjite javni sektor!

Beograd - Globalne finansijske organizacije od budućeg premijera traže da Vlada u narednom periodu smanji penzije, kao i plate i broj zaposlenih u javnom sektoru.

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji, Daehaeng Kim u saopštenju za javnost, koje je odgovor na pisanje Novosti, navodi da je misija MMF započela pregovore sa srpskim vlastima u periodu od 26. februara do 13. marta, te da su  imali  konstruktivne razgovore o merama koje bi dovele do stabilizacije brzog rasta javnog duga.  Prema njegovim rečima "pregovori o potencijalnom programu sa MMF-om će se nastaviti po formiranju nove vlade".

Kako navode Novosti, ekonomski program lidera SNS Aleksandra Vučića, koji će činiti i okosnicu njegovog premijerskog ekspozea, predviđa tri osnovne tačke a to su - velike strukturne reforme u zemlji, finansijska konsolidacija državnog budžeta i podsticajne mere.

Prema pisanju lista, tokom pripreme pograma za novu Vladu Vučić je bio pod stalnim pritiskom MMF i Svetske banke.

Globalne finansijske organizacije, naime, od budućeg premijera traže da Vlada u narednom periodu smanji penzije za 25 odsto, a plate u javnom sektoru za 20 odsto, kao i da se, prema njihovim "računicama", u javnom sektoru otpusti 15 odsto zaposlenih.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
24 Beograd