Skip to main content
Štapići za uši

MODNI TRIKOVI: Šta sve možete sa štapićima za uši!

Foto: Profimedia
Da li ste znali da štapići za uši pored toga što čiste uši predstavljaju veoma korisnu modnu alatku? Pogledajte na koje još načine možete upotrebiti štapiće za uši.

1. Za nanošenje parfema

Štapići za uši
Foto: Profimedia

Dame znaju koliko je ponekad naporno nositi veliku bočicu vašeg omiljenog parfema u torbi, naročito ako je ta torba manja. Za to postoji rešenje. Sve što treba da uradite jeste da uzmete nekoliko štapića za uši, naprskate ih parfemom i  uvijete ih u plastičnu kesicu. Kada poželite da se u toku dana namirišete onda izvadite jedan štapić i pređite njime preko željenih mesta na telu. Ovako ćete uštedeti prostor u torbi, a vaš parfem će biti tu kraj vas.

2. Da popravite lak za nokte

Kada lakirate nokte redovno se dešava da lakom umažete delove kožice oko noktiju. To zna da vas iznervira tako da morate ponovo da lakirate nokat. Oduzima vam vreme i strpljenje. Ovi neželjeni prelasci se mogu otkloniti štapićem za uši koji prethodno natopite acetonom.

3.  Za uvijanje trepavica

Štapići za uši
Foto: Facebook

Umesto viklera za uvijanje trepavica možete da iskoristite štapić za uši. Najpre, nanesite dva sloja maskare i dok su trepavice mokre pritisnite ih i uvijte na gore uz pomoć štapića. Držite štapić u toj poziciji nekoliko sekundi, pre nego što se trepavice osuše. Sa njima možete da uklonite tragove oko očiju od maskare i ajlajnera, kao i da naneste lepak na veštačke trepavice.

4. Za efekat gušćih trepavica

Kako bi vam trepavice dobile dodatni volumen, potrebno je samo da nanesete maskaru, a zatim da uz pomoć štapića za uši nanesete bebi puder i preko još jedan sloj maskare. Trepavice će vam onda izgledati kao sa reklame.

5. Da popravite rajsferšlus

Ovo zna da bude pravi problem, pogotovo kada se tako nešto desi na vašim omiljenim farmerkama, jakni ili čizmama. Kako bi rešili tu neprijatnu situaciju, umočite jedan kraj štapića u šampon i trljajte duž zaglavljenog rajsferšlusa. Na ovaj način ćete ga sigurno odglaviti.

6. Za prikrivanje sedih dlačica

Da biste prikrili sede koje su počele da vire iz korena kose, utopite štapić za uši u senku za oči koja odgovara vašoj boji kose i pređite preko tih dlačica. Na taj način ćete kamuflirati sede vlasi i izbeći farbanje pre vremena, koje zna da veoma ošteti kosu.

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd