Skip to main content
Ekipa

Momačko veče - da ili ne?

Foto: Profimedia
U Americi je tradicija, a kod nas?

Momačko veče – veče posle koga ništa više nije isto! Barem tako neki misle. Na zapadu je ova proslava tradicija, smatra se da je to noć kada momak više nije momak - već postaje čovek. U Americi se uglavnom odlazi u barove na pivo i striptiz klubove.

A kada u Srbiji pomenete momačko veče, odmah ste razjarili što žensku populaciju što zaklete Srbende! Najčešći su komentari žena, koje se strogo protive organizaciji ovakve proslave jer misle da će ih verenik te noći prevariti. One smatraju da mu je ta noć jedina prilika za opravdanu prevaru, što je velika greška. Niko nije toliko glup da prevari buduću ženu pred mnogo svedoka, samo da bi iskoristio priliku jer će navodno, sa jednom istom spavati do kraja života. Druga stvar, opšte je poznato da će i muškarci i žene naći način za prevaru, ukoliko to žele, pa makar i ispred kuće!

Zaklete patriote ovaj čin osuđuju na najgori mogući način jer je u pitanju modernizovanje i izmišljanje stvari. Oni to porede sa ženskom američkom tradicijom – deveruše. Opšte je poznato da kod nas postoje deveri a ne deveruše, samo su neki od komentara.

Društvo
Foto: Profimedia

Ali, momačko veče na srpski način može biti super izgovor za provod sa ortacima, a da vam devojka ne prigovori za to, jer se ona sigurno loži na američke filmove, pa će tako veče pred svadbu izaći sa drugaricama u majicama, na kojima piše: Ja sam ta!

Ako se odlučite da napravite momačko veče, jednostavno je. To ne mora biti samo uveče ili samo jedno veče.

Idite na pecanje za vikend, ukoliko vam to pričinjava zadovoljstvo! Na taj način ćete izbeći završne pripreme venčanja, a samim tim i neopisivu nervozu buduće mlade!

Uveče sedite u kraj, u park u kom inače provodite vreme sa drugovima i pivom! Ovo je možda jedino veče, od kada ste u vezi a kasnije u braku, kada vas neće zvati i pitati, kada ćeš kući?

Ako imate i malo sreće baš te večeri će biti neka dobra fudbalska utakmica. I ovo može da bude momačko veče – pivo, kokice, masna hrana, a posle toga, šta god vam padne na pamet! Jer će ona biti negde daleko, sa velom na glavi, slomljenom štiklom, okružena drugaricama koje plaču i za vas neće imati vremena!

Dakle, ako se uskoro ženite i devojka vam predloži da organizujete momačko/devojačko veče, nemojte  odmah odbiti. Momačko veče je samo pametan izgovor!

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD lepotica noći

SD ludo burazeru

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd