fbpx
Skip to main content
zlostavljanje devojčice

MONSTRUOZNI DETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Silovao ćerku pred drugom decom?!

Foto: Profimedia/ilustracija
Zlostavljana devojčica je u šestom mesecu trudnoće!

D.M (48) iz Vladimiraca osumnjičen je da je obljubio nemoćno lice i juče mu je određen pritvor do mesec dana. Navodno je mesecima silovao ćerku sa posebnim potrebama I.M. (15), koja je ostala u drugom stanju. Izvor Kurira tvrdi da je D.M. to navodno radio pred drugom maloletnom decom.

Zlostavljana devojčica, koja je u šestom mesecu trudnoće, smeštena je u šabačku bolnicu, a Centar za socijalni rad preuzeo je starateljstvo nad devojčicom.

Majka brani osumnjičenog

D.M. prijavila je socijalnim radnicima njegova nevenčana supruga i majka devojčice B.M.(40). Ona je to potvrdila i policiji, ali kada je saznala da će D.M. biti zatvoren, promenila je priču i počela da vređa policajce i socijalne radnike.

- Pljuštale su uvrede, histerisala je. U jednom trenutku u nastupu besa, rekla je: „Šta ste ga napali, on ćerku nije tukao, samo je spavao s njom!“. Najverovatnije se uspaničila kad je devojčici počeo da raste stomak, pa je to prijavila socijalnim radnicima. Kad je shvatila da će oduzimanjem starateljstva ostati i bez prihoda koje je dete kao invalid dobijalo, rešila je da sve negira - kaže izvor Kurira.

Komšije u šoku

U selu su svi šokirani. Sve novine iz sela su odmah razgrabljene. Čitaju u neverici, prepričavaju i dok jedni prekoravaju sebe što nisu sprečili tako nešto, drugi veruju da je sve to laž.

- Ona je veoma neodgovorna. Rodila je ukupno osmoro dece, od kojih je poslednjih troje ostavila u porodilištu i pobegla. Umela je da pobegne i od kuće, pokupi pare, a četvoro osnovaca i hendikepiranu devojčicu ostavi bolesnom svekru i svekrvi - kaže jedan od komšija.

Osim I.M. oni odgajaju još četvoro dece, uzrasta od prvog do sedmog razreda osnovne škole. Roditelji su saslušani u prisustvu psihologa i inspektora zaduženog za rad s maloletnicima.

- Na osnovu ponašanja jednog deteta i njegovog odgovora na pažljivo postavljena pitanja, postoji sumnja da je dete najmanje jednom bilo očevidac bluda oca nad starijom sestrom. Dete je skretalo pogled na direktno postavljeno pitanje da li je šta videlo i postiđeno se smejalo, crvenelo. Onda je reklo da je I. M rastao stomak od virusa i da je čulo od tate i mame da je stomačni virus veoma čest. Verovatno su i ostala deca gledala te mučne scene, što ćemo svakako ispitati. Takođe, ne postoje indicije da je još neko dete zlostavljano - kaže neimenovani izvor iz istrage.

Majka sučesnik?

Klinički psiholog Milan Kostić kaže da ova porodica ima potpuno poremećen život, kao i da je navodno bludni otac „izopačen i sa psihičkim i intelektualnim smetnjama“.

- Incest je granica koja je davno postavljena i jedna je od najranijih zabrana. Poznato je da su žrtve incesta najčešće mentalno hendikepirane osobe, koje nisu u stanju da razumeju situaciju i slučaj prijave policiji - kaže Kostić.

Psiholog kaže da je strašno i što je majka krila zlostavljanje ćerke, ali najgore je to ako su deca gledala.

- To će ostaviti trajne posledice na decu. Majka je očigledno saučesnik u svemu, jer nije bila svesna dovoljno posledica, zbog čega treba saznati i njen psihološki profil. Pitanje je zašto slučaj nije ranije prijavila i zbog čega je štitila supruga, ako je on to uradio!

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd