fbpx
Skip to main content
Kosta Hadži

MOS: Hadži je legalni predsednik Vojvodine

Foto: Beta
Ministarstvo omladine i sporta podržalo unuka osnivača novosadskog kluba.

Advokat i član Upravnog odbora Vojvodine Božidar Beronja javio se u redakciju lista Dnevnik i otkrio dopis iz Ministarstva omladine i sporta. U dopisu se precizira da su jedini legalni predstavnici kluba članovi Skupštine koji su izabrani 2010 godine. To znači da je novi predsednik lala Kosta Hadži, unuk osnivača novosadskog kluba.

- Na adresu predsednika Nadzornog odbora Vojvodine Đorđa Nedeljkova stigao je dopis iz inspekcije Ministarstva omladine i sporta Srbije, u kojem piše da su legalni jedino članovi Skupštine izabrani 2010. godine, kojima mandat traje do avgusta ove godine. To je pravno mišljenje proisteklo na osnovu Statuta FK Vojvodina, što znači da jedino ti, legalni članovi imaju pravo da biraju novi sastav Skupštine, što su oni i učinili 16. maja - kaže Beronja.

Advokat je rekao da su se obratili Osnovnom sudu u Novom Sadu i podneli tužbu protiv ljudi koji se predstavljaju kao predstavnici kluba.

- Ročište je zakazano za 12. jun i ja ću biti punomoćnik kluba. Dopis iz Beograda je za nas veliko ohrabrenje u daljem raspletu situacije. Vodimo i borbu za upis Koste Hadžija kao ovlašćenog lica u Agenciji za privredne registre i očekujemo da ćemo da dobijemo i ovu bitku – zaključio je Beronja.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd