Skip to main content
 • Read more Vladimir Putin Info

  JAKA VOJNA SARADNJA SRBIJE I RUSIJE: Ove godine očekujemo 7 novih BORBENIH HELIKOPTERA!

 • Read more Jelena Karleuša i Ognjen Vranješ VIP

  NOVA ŠOK PREPISKA KARLEUŠE I VRANJEŠA? Fudbaler joj POSLAO OVU SLIKU, a Jelenine reči ŠOKIRALE sve?

 • Read more d VIP

  STOJA BEZ ŠMINKE! Uslikana bez karmina, pudera, naočara - je li ovo ISTA ŽENA?! Svakako, lepo izgleda (FOTO)

 • Read more Luna Đogani, Marko Miljković Zadruga

  LUNA, NE, NE OPET! Ceo dan spopada Marka, cmače ga, NASKAČE, na kraju joj rekao OVO! Seti se Slobe!

 • Read more Sneg Društvo

  U Srbiji poludela KLIMA: Na 250 km razdaljine RAZLIKA u temperaturi od čak 25 stepeni

 • Read more Aleksandar Vučić Info

  SVETSKI MEDIJI NISU PRIMETILI: Ovo je pravi PUTINOV STAV O KOSOVU!

 • Read more Zastava Srbije Kosovo

  Još JEDNA DRŽAVA povlači priznanje Kosova?!

Andrej Vučić u Privrednom sudu

MULJAČINA: Andrej Vučić 5 godina čeka pravdu, sudija razvlači postupak

Foto: Tanjug
Suđenje po tužbi Andreja Vučića, brata premijera Srbije, povodom nelegalnog osnivanja fantomske firme "Asomakum", nastavljeno je danas u Privrednom sudu u Beogradu zahtevom sudije da se uradi grafološko veštačenje iako je takvo veštačenje već rađeno nekoliko puta. Kako je odlučeno, sud će anagažovati veštake koji će učestvovati u predmetu, a suđenje će biti nastavljeno 21. septembra, "ukoliko veštaci budu radili preko leta".

Način na koji se vodi ovaj postupak i njegovo višegodišnje trajanje ukazuju na nepravilnosti u radu suda i stvaraju sumnju u korumpiranost i svesno nezakonito postupanje predstavnika pravosudnih organa. Odugovlačenje procesa u kojem je sve kristalno jasno na drugi način se ne može objasniti.

Korumpirano sudstvo i policija

Na prethodnom ročištu, Andrej Vučić je bio saslušan kao svedok u tom postupku, a tada je naveo da se slučaj fantomske firme osnovane njegovom falsifikovanom ličnom kartom namerno razvlači sa ciljem da se nanese šteta njegovom bratu, premijeru Srbije.

Kako je rekao, radi se o dobro organizovanoj akciji, "korumpiranih delova policije i sudstva, u sprezi sa politikom".

On je podsetio da je od 2010. godine do danas više puta davao izjave o firmi "Asomakum": u Poreskoj upravi, policiji, Privrednom sudu i u Palati pravde. Svaki put je konstatovano da je reč o falsifikovanoj ličnoj karti.

Naime, brat premijera Aleksandra Vučića podneo je tužbu Privrednom sudu u Beogradu kojom traži utvrđivanje ništavosti akta o osnivanju te firme jer je nastao korišćenjem falsifikata. Drugim rečima, firmu "Asomakum" je 2010. godine, u vreme vladavine Demokratske stranke, osnovalo lice koje je tom prilikom koristilo falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Sud bi trebalo da izvrši uvid u spise predmeta u postupku koji vodi Više tužilaštvo u Beogradu, protiv osumnjičenih za osnivanje više fantomskih firmi, među kojima je i firma "Asomakum". Prema rečima Vučićevog punomoćnika, u tom spisu postoji i grafološko veštačenje potpisa, koje dokazuje falsifikat.

Ipak, umesto da izvrši uvid u predmet krivičnog suda, Privredni sud traži da se obavi novo grafološko veštačenje. 

Tačno pre dva meseca, u akciji policije uhapšeno 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi. Među njima je i firma "Asomakum", koja je registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Osumnjičeni se terete za pranje novca, zloupotrebu položaja odgovornog lica, i nanošenje štete državi za najmanje 300.000 evra.

Da je reč o falsifikatu utvrđeno je grafološkim veštačenjem, što je ranije potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
3 Beograd