fbpx
Skip to main content
Multitasking

MULTITASKING: Bolest savremenog društva i kako da je savladate!

Foto: Profimedia
U savremenom svetu teško je fokusirati se na samo jednu stvar, uz toliko obaveza i misli koje nam proleću kroz glavu. Sledi nekoliko saveta za kvalitetniji život.

Verovatno je fokusiranje na jednu stvar bilo jednostavnije u Frojdovo vreme, ali danas većina nas simultano 'vrti' 48 kanala u glavi, piše prevention.com. Planiramo proslave, karijere, fizički izgled, šta ćemo obući i tako dalje, a istovremeno radimo, održavamo prijateljstva i porodične odnose. Sledi nekoliko saveta kako da se vratite zdravijim navikama.

Čovek u kancelariji
Foto: Profimedia

Počnite da se pitate – Sva razmišljanja počinju pitanjima, kažu stručnjaci. Pronađite zadovoljstvo u odvajanju vremena da razmišljate kako stvari funkcionišu, i zašto su takve kakve su. Neka vas čin razmišljanja pokreće.

Još nekoliko dobrih saveta:
Pišite dnevnik.
Radujte se tuđem uspehu!

Slušajte sa razumevanjem i empatijom – Kada slušamo druge ljude, često razmišljamo o tome kako ono što govore utiče na nas, šta ćemo sledeće da kažemo i šta ćemo dobiti iz tog razgovora. Ne prekidajte sagovornika, osim ako ne želite da razjasnite nešto što je rečeno, neka konverzacija bude posvećena osobi koja govori. Takođe, obratite pažnju na njegov govor tela, što će vam dati jasniju sliku o emocionalnom stanju sagovornika, kao i bolje razumevanje onoga o čemu govori.

Ne reagujte impulsivno – Pre nego što automatski odreagujete na nešto što je neko rekao ili uradio, zaustavite se i razmislite. Odvojte malo vremena da razmotrite opcije, tako da promišljeno i pažljivo odlučite o daljim koracima.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd