fbpx
Skip to main content
Patrik Dempsi,

Muškarac dana: Patrik Dempsi

Foto: Facebook
Doktor zavodnik.

Patrik Galen Dempsi, američki glumac i vozač auto trka, rođen je 13. januara 1966. godine. Poznat je po ulozi zgodnog neurohirurga doktora Dereka Šeparda u seriji "Uvod u anatomiju" i bio je nominovan za Emi nagradu.

Patrik Dempsi
Foto: Facebook

Pojavio se u nekoliko filmova, "Sweet Home Alabama", "Made of Honor", "Valentine's Day", "Enchanted", "With Honors", "Flypaper", "Freedom Writers" and "Transformers: Dark of the Moon", ali i u tri epizode serije "Privatna praksa" kao gost i oženjen čovek koji je ubio svoju ljubav.

Patrik Dempsi
Foto: Facebook

"Entertainment Weekly" je ocenio Dempsijevu kosu kao neverovatno luksuznu frizuru za muškarce, a magazin "People" ga je čak dva puta stavio na drugo mesto najseksipilnijih muškaraca 2005. i 2006. godine. Glumac je bio lice brendova "L'Oreal" i "Versace", snimao reklamu za "Serengeti" naočare za sunce, lansirao je parfeme "Unscripted" za "Avon" i "Patrick Dempsey 2".

Patrik Dempsi
Foto: Facebook

Strastveni je kolekcionar starih modela automobila, a uživa i se trka s vremena na vreme. Dempsi je rekao da će napustiti glumu ako bude mogao i posvetiće se vožnji i trkama u potpunosti.

Patrik Dempsi
Foto: Facebook

Dempsi se dva puta ženio.  Prvi put, njegova izabranica bila je glumica Rošel Roki Parker, od koje se razveo 1994. godine.  Njegova druga supruga bila je Džilian Fink, sa kojom ima troje dece.

Kada je imao 12 godina, bolovao je od disleksije. Kao rezultat, bilo je potrebno da zapamti sve ako želi da nastupa, čak i za audicije gde je bilo očigledno da neće dobiti ulogu.

Patrik Dempsi
Foto: Facebook

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd