fbpx
Skip to main content
nesreća na gradilištu

Na gradilištima Koridora 10 i 11 otkriveni radnici "na crno"

Foto: Profimedia
Inspektorat za rad je na gradilištima Koridora 10 i 11, u šest upravnih okruga, otkrio 18 radnika koji su radili "na crno", saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Inspektorat za rad je nadzor sproveo 3. marta, na gradilištima je zatečeno 632 radnika, a 614 je imalo zaključene ugovore o radu i ugovore o obavljanju privremenih i povremenih poslova.

Inspektori rada doneli su 15 rešenja o otklanjanju nepravilnosti iz oblasti radnih odnosa i naložili poslodavcima zasnivanje radnog odnosa sa zatečenim radnicima, kao i otklanjanje ostalih nepravilnosti.

U oblasti radnih odnosa podneto je četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca, kao i jedan zahtev za pokretanje prekršajnogpostupka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Takođe u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, inspektori rada su doneli ukupno 14 rešenja za otklanjanje nedostataka. Doneto je i jedno rešenja o zabrani rada zbog neosposobljenosti zaposlenog za bezbedan i zdrav rad.

Nadzori su obavljeni u 91 privrednom subjektu koji izvodi radove na ovim gradilištima.

S obzirom na broj osoba zatečenih na radu "na crno” i inteziviranje građevinskih radova u predstojećem periodu, inspekcija rada će kontinuirano nastaviti pojačane nadzore na gradilištima Koridora 10 i 11, kao i na drugim gradilištima u Srbiji, navedeno je u saopštenju ministarstva.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Fog
-1 Beograd