Skip to main content
izgradnja hidroelektrana

Na Ibru izgradnja pet malih hidroelektrana

Foto: Srbija Danas
BEOGRAD - Predstavnici kompanije Sistema Rinova Uno i opštine Tutin potpisali su Sporazum o saradnji za izgradnju pet malih hidroelektrana na reci Ibar ukupne snage od 7,5 megavati, saopšteno je iz ove kompanije.

Sporazumom je dogovoreno i da će Tutin dobijati četiri odsto od proizvedene električne energije u toku eksploatacije hidroelektrana, navedeno je u saopštenju.

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević je izjavio da je ovo jedan od većih projekata koji su pokrenuli u opštini i da će u naredne tri godine obezbediti posao za lokalne građevinske firme i pokrenuti razvoj drugih investicija u Tutinu.

Direktor Sistema Rinova Uno, Umberto Feraro, izjavio je da ta kompanija predstavlja konzorcijum italijanskih firmi, koji već tri godine posluje u Srbiji, i naglasio da se zalažu za očuvanje životne sredine.

"U početku je bila predviđena izgradnja jedne velike hidroelektrane na Ibaru, ali smo se zbog očuvanja životne sredine, opredelili za izgradnju pet malih hidroelektrana", izjavio je Ferero a navodi se u saopštenju.

On je rekao da opština Tutin ima veliki energetski potencijal i da se njihova grupacija zalaže za razvoj održivih investicija u lokalne zajednice.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd