Skip to main content
 • Read more Zadruga Zadruga

  MARKO SVE ISPLANIRAO!? Miljković namerava da OSTAVI Lunu, a evo i KADA!? ISPLIVALO SVE, Luna još NE ZNA!

 • Read more Notr Dam Svet

  (VIDEO) Snimak koji najbolje pokazuje posledice katastrofe u Notr Damu

 • Read more Mesto zločina Region

  UŽAS NA SEOSKOM IMANJU: Brat i sestra pronađeni mrtvi, telo muškarca unakaženo

 • Read more Milo Đukanović i Duško Knežević Region

  MILO TUŽIO KNEŽEVIĆA I CRNOGORSKI MEDIJ: Malo mu bogatstvo, pa zahteva odštetu od STO HILJADA EVRA!

 • Read more Aleksandra Subotić Zadruga

  LAGALA SVE! Aleks izletela UPLAKANA NAPOLJE, UHVAĆENA JE! Isplivala istina o NJENOJ vezi sa Davidom!

 • Read more arktik Svet

  NAUČNICI NA ANTARKTIKU PRONAŠLI TRAG STAR 200 MILIONA GODINA! Tokom ekspedicije otkrivena neverovatna stvar!

 • Read more Budućnost - Crvena zvezda Košarka

  NECENZURISANO: Objavljen snimak UŽASA iz Morače! Evo kakvu su TORTURU pretrpeli Topić i Čović (VIDEO)

Potrošači

Na šta se žale potrošači?

Beograd - Potrošači u Srbiji najčešće se žale na mobilnu telefoniju, kvalitet hrane i odeće, ali i na nemogućnost ostvarivanja kontakta sa državnim inspekcijskim organima, kazao je predsednik beogradskog Pokreta za zaštitu potrošača Petar Bogosavljević.

Problemi sa telefonima

Građani često nisu upoznati sa svim detaljima tarifnih paketa koje koriste i nailaze na probleme u vezi sa popravkom telefona.

"Korisnici koji sa provajderom potpišu ugovor po kome dobijaju telefon za jedan dinar uglavnom ne shvataju da se tu radi o prećutnom lizingu jer uređaj nije u potpunom vlasništvu korisnika", kazao je Bogosavljević i dodao da svaka promena uslova iz tarifnog paketa mora biti dostupna svim potencijalnim klijentima jer se time obezbeđuje fer odnos prema korisnicima usluga mobilne telefonije.

Bogosavljević je podsetio da se veliki broj žalbi građana odnosi na probleme u vezi sa popravkom neispravnog telefona, od predugih rokova popravke do situacije u kojoj korisnici plaćaju pretplatu čak i tokom perioda u kome zbog kvara, ne mogu da koriste telefon.

"Problem leži u činjenici da serviseri prave ugovor sa proizvođačem uređaja, a ne sa provajderom, pa se dešava da popravka telefona traje neopravdano dugo ili da se od korisnika traži da plati popravku", rekao je Bogosavljević.

Prehrambeni proizvodi

Namirnice

U Srbiji je, takođe, prisutna praksa smanjenja mase prehrambenih proizvoda uz zadržavanje iste cene, rekao je Bogosavljević i dodao da je potrebno zakonom urediti pitanje deklarisanja hrane.

Upitan da prokomentariše česte slučajeve smanjenja mase prehrambenih proizvoda uz zadržavanje iste cene, Bogosavljević je rekao da je takva praksa u Srbiji stalno prisutna.

"Tipičan primer je smanjenje mase hleba sa 600 na 500 grama ili čokolada, kod kojih se varijacije u masi kreću između 80 i 120 grama. Zato je potrebno da se umesto aktuelnog Pravilnika o deklarisanju hrane, hitno donese Zakon koji će imati obavezujući karakter jer se samo na taj način može obezbediti ravnopravnost potrošača", kazao je Bogosavljević.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd