Skip to main content
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Nadam se da nećemo praviti greške kao u Francuskoj, sazreli smo!

Foto: MN Press
Samo da prva utakmice ne bude kao prošle godine na Evropskom prvenstvu kada se stvorila lažna slika o Velikoj Britaniji, koja nema veze sa istinom i onda su devojke otišle sa velikim pritiskom i pokazale se u lošem svetlu - rekla je Marina Maljković.

Selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije Marina Majković objavila je konačan spisak igračica koje će nastupati na Svetskom prvenstvu, koje se održava od 27. septembra do 5. oktobra u Turskoj. Ekipa put Istanbula kreće u četvrtak u 8:55 časova, a prvu utakmicu na šampionatu odigraće u subotu 27. septembra protiv reprezentacije Angole.

Na spisku se nalaze:
Tamara Radočaj, Sanja Mandić, Milica Dabović, Ana Dabović, Dajana Butulija, Saša Ćađo, Nevena Jovanović, Marina Marković, Jovana Rad, Jelena Milovanović, Sara Krnjić i Tijana Ajduković.

- Dobro smo se spremili, znamo sve protivnike, zbog toga smo išli na jake turnire kako bismo upoznali i osetili rivale sa kojima ćemo igrati na prvenstvu sveta. Nadam se da smo sazreli i da nećemo ponoviti greške sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, iako će biti mnogo teško. Najbolje nam je to pokazao Mozambik, kao predstavnik afričke košarke. Svi u hali bili su u šoku zbog njihove čvrstine u odbrani i fizičkih predispozicija. One su manje talentovane i tehnički obučene, ali jednostavno biju, rekla je Maljkovićeva.

Prvi meč naša selekcija igra u subotu protiv prvakinja Afrike.

- Samo da prva utakmice ne bude kao prošle godine na Evropskom prvenstvu kada se stvorila lažna slika o Velikoj Britaniji, koja nema veze sa istinom i onda su devojke otišle sa velikim pritiskom i pokazale se u lošem svetlu. Kada su nas svi otpisali odigrali smo dobro odlučujuću utakmicu protiv Letonije i kasnije došli do borbe za medalju.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd