fbpx
Skip to main content
Zgrada Bitef teatra

Nagrada Staši Bajac

BEOGRAD - Nagrada na konkursu za originalni dramski tekst Udruženja za razvoj pozorišta za decu i malde (AŠITEJ Srbija) biće uručena danas u Bitef teatru u 13 sati autorki Staši Bajac za tekst "Rekonstrukcija"

Tom prilikom biće održano javno čitanje pobedničkog teksta. Reditelj je Bojana Lazić, a učestvuju glumci Nemanja Oliverić, Katarina Marković, Mila Manojlović i Miloš Anđelković.

Fokus je bio na tekstovima namenjenim mladima između 13 i 17 godina, sa temom tabu. Žiri - dramska autorka Marija Karaklajić, rediteljka Ðurđa Tešić i glumac i član Izvršnog odbora Asiteža Srbije Damjan Kecojević pročitao je više od 60 pristiglih tekstova i jednoglasno odlučio da nagradi mladu dramaturginju Bajac iz Beograda.

"Ovaj dramski tekst uverljivo prikazuje svet adolescenata u društvu poremećenih etičkih vrednosti i pokreće važna pitanja o seksualnom identitetu, diskriminaciji, potrebi za pripadanjem određenoj socijalnoj grupi, o nemoći i neefikasnosti institucija", obrazložio je žiri.

Nagrada obuhvata novčani iznos od 200.000 dinara, prevođenje na engleski jezik, objavljivanje u štampanom i elektronskom obliku i scensko čitanje u profesionalnom izvođenju.

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd