fbpx
Skip to main content
Adrijana Lima

Najlepša dama dana: Adrijana Lima

Foto: Instagram
Anđeoski lepa.

Jedna od najlepših žena sveta, rođena je 12. juna 1981. godine u Salvadoru. Ima afričke, indijske i švajcarske korene, dok je u njenoj "Maybelline" biografiji naznačeno da su joj koreni francuski, američki, portugalski i karipski.

Adrijana Lima
Foto: Facebook

Adrijana je modelingom počela da se bavi sa 15 godina, kada je pobedila na brazilskom izboru modne agencije "Ford", dok je na istom u svetu bila na drugom mestu. Kada se preselila u Njujork, neverovatnom brzinom je postala popularna i našla se na naslovnim stranama popularnih časopisa, "Vogue", "Marie Claire", "Harper's Bazaar", "Elle", "GQ". Radila je za modne kuće Vera Veng, Armani, Valentino, "Guess?", a od 1999. godine radi za "Victoria's Secret".

Adrijana Lima
Foto: Facebook

Zaštitno je lice kozmetičke kuće "Maybelline", a 2007. godine je bila četvrta na listi najplaćenijih manekenki na svetu. Pored svakodnevnog posla, manekenka nalazi vremena da se posveti humanitarnim akcijama koje se održavaju u njenom rodnom gradu, gde pomaže izgradnju kuća za siromašne i kupuje deci odeću.

Adrijana Lima
Foto: Facebook

Prelepa Brazilka tečno govori portugalski, španski i engleski, a u slobodno vreme voli da čita knjige svog omiljenog pisca Gabrijela Garsije Markesa. U intervjuu za GQ 2009. godine je rekla da namerava da ostane nevina do braka, a da to momci sa kojima je moraju da poštuju.

Adrijana Lima
Foto: Facebook

Posle devet meseci zabavljanja, Adrijana se verila za NBA košarkaša Marka Jarića u junu 2008. godine, a venčali su se sledeće godine na dan zaljubljenih. Sa njim ima dve ćerke Valentinu i Sijenu. U maju 2014. godine, Lima i Jarić su objavili da se rastaju nakon pet godina braka.

Adrijana Lima
Foto: Facebook

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd