fbpx
Skip to main content
Najlepša dama dana: Ašanti

Najlepša dama dana: Ašanti

Foto: Facebook
Početkom prošle decenije, zanosna Ašanti je bila jedna od najboljih RnB pevačica.

Afričko-američka RnB pevaćica čija karijera je bila u usponu  2000-tih godina, rođena je 13. oktobra 1980. godine u Njujorku. Od malena ju je privlačila muzika, pa tako sa 12 godina počinje da peva. Muzičku karijeru započinje 1994. godine kada je otkrivena u jednom muzičkom šouu.

Najlepša dama dana: Ašanti
Foto: Facebook

Pesme "Foolish", "Always On Time", i "What's Luv" su se našle u vrhu TOP 10 za samo jednu nedelju. Najveću slavu je stekla hitom "Only U". Godine 2003. dobija prvi Gremi za "Best Contemporary R&B album" i tako postaje nova RnB zvezda, odmah iza Ališe Kiz i Bijonse. Samo u 2008. godini je prodala preko 15 miliona albuma širom sveta. Mnogi žale za njenim iznenadnim nestajanjem sa muzičke scene u trenutku kada je uzdrmala tron dive Bijonse.

Najlepša dama dana: Ašanti
Foto: Facebook

Pevala je prateće vokale na pesmi "Ain't It Funny" od Dženifer Lopez. Oprobala se i kao glumica u filmovima "Bride & Prejudice" iz 2004. godine, "Pritajeno zlo - Istrebljenje" iz 2007. i "About Time" iz 2013. godine. Godine 2005. lansira svoj prvi parfem "Precious Jewel". Proglašena je od strane magazine "Maxim" i "FHM" za najseksipilniju ženu na svetu.

Najlepša dama dana: Ašanti
Foto: Facebook

Godine 2014. je posle dužeg odsustva sa muzičke scene izbacila peti studijski album pod nazivom "BraveHeart" sa koga su se izdvojile pesme "The Woman You Love", "Never Too Far Away", "She Can't", "Paradise", "Blow" i "Get Lost Together". Izvođači u kojima pronalazi inspiraciju su Vitni Hjustoon, Majkl Džekson, Princ i Meri Džej Blajdž.  Jedno vreme se zabavljala sa reperom Nelijem, sa kojim je okončala vezu 2012. godine.

Najlepša dama dana: Ašanti
Foto: Facebook
+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd