fbpx
Skip to main content
Dženifer Lorens

Najlepša dama dana: Dženifer Lorens

Foto: Tumblr
Druga najmlađa glumica koja je dobila Oskara.

Američka glumica rođena je 15. avgusta 1990. godine u Luzvilu, Kentakiju. Kada je imala 14 godina, odlučila je da želi da se bavi glumom te je terala roditelje da je vode u Njujork i nađu agenta koji lovi talente. Između glume i odrastanja, radila je kao medicinska sestra u kampu za decu koji je vodila njena majka.

Dženifer Lorens
Foto: Tumblr

Njena prva uloga je bila u sit-kom seriji "The Bill Engvall Show". Posle toga se pojavila u filmovima "The Burning Plain" i "Winters Bone" za koji je dobila prvu nominaciju za Oskara i bila druga najmlađa glumica koja je nominovana.

Dženifer Lorens
Foto: Tumblr

Glumeći u filmu "Silver Lining Playbook" osvojila Zlatnog globusa i Oskara za najbolju glumicu i mnoge druge nagrade, a za film "American Hustle" je dobila BAFTA nagradu i Zlatnog globusa za najbolju sporednu ulogu. Glumela je i u filmovima "X-Men", poznatu Mistik, a internacionalnu slavu je stekla glumeći heroinu Ketnis Everdin u triologiji "The Hunger Games".

Dženifer Lorens
Foto: Tumblr

Našla se na prvom mestu Forbsove liste najmoćnijih glumica, FHM-ovoj listi najseksipilnijih žena i zauzela je dvanaesto mesto na listi 100 poznatih. U avgustu 2014. Lorens je imenovana za drugu najplaćeniju glumicu Holivuda. "Rolling Stone" ju je nazvao "najtalentovanijom mladom glumicom u Americi".

Dženifer Lorens
Foto: Tumblr

Glumica nikada nije glumila u pozorištu, niti je uzimala časove glume. Rekla je da je uvek proučavala ljude i bila oduševljena njihovim reakcijama i osećanjima. Smatra da je to najbolji čas glume – gledanje pravih ljudi i njihovo proučavanje.

Dženifer Lorens
Foto: Tumblr

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd