fbpx
Skip to main content
Marion Kotijar

Najlepša dama dana: Marion Kotijar

Foto: Tumblr
Multitalentovana Francuskinja.

Francuska glumica, pevačica i tekstopisac rođena je 30. septembra 1975. godine. Za ulogu pevačice šansona i nacionalne ikone Edit Pjaf u filmu "La Vie en Rose" osvojila je Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu i samim tim postala prva glumica koja je dobila ovu nagradu za film na francuskom jeziku.

Marion Kotijar
Foto: Tumblr

Kotijar je rođena u Parizu. Ima dva mlađa brata koji su blizanci, a njeni roditelji su se takođe bavili glumom. Počela je da glumi dok je još bila dete u predstavama svog oca. Nije samo talentovana glumica, već je i talentovana muzičarka. Peva, svira giraru, bas gitaru, klavijature i tamburinu.

Marion Kotijar
Foto: Tumblr

Filmovi u kojima je glumila su "Rust and Bone", "The Immigrant", "Two Days, One Night", "A Very Long Engagement", "Love Me If You Dare", "Les Jolies Choses", "Taxi", "War in the Highlands", "Lisa", "Toi et Moi", "A Good Year", "Public Enemies", "Nine", "Little White Lies", "Inception", "Midnight in Paris", "Contagion", "The Dark Knight Rises".

Marion Kotijar
Foto: Tumblr

Bila je lice "Lady Dior" torbe od 2008. godine, ali je i dizajnirala torbu "360º torbu". Pojavila se na više od 200 naslovnih strana magazina širom sveta, među kojima su Vogue, Elle, Marie Claire, Variety, Harper's Bazaar, Vanity Fair, Madame Figaro, Glamour, W, The Hollywood Reporter and Wall Street Journal Magazine, kao i prvo izdanje Dior magazina za septembar 2012. godine.

Marion Kotijar
Foto: Tumblr

Krajem devedesetih, glumica je bila u vezi sa francuskim glumcem Žulijenom Rasamom. Posle toga se od 2000. do 2005. godine zabavljala sa Stefanom Gerin-Tilijem, a posle toga je dve godine bila u vezi sa Muzičarem Sinklatom. Trenutno je u vezi sa francuskim glumcem i rediteljem Džulijemom Kaneom sa kojim ima sina Marsela.

Marion Kotijar
Foto: Tumblr

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd