fbpx
Skip to main content
Odri Tatu

Najlepša dama dana: Odri Tatu

Foto: Facebook
Predstavljamo vam Šanelovu muzu.

Francuska glumica, rođena 9. avgusta 1976. godine, rođena je u Bomonu, u Francuskoj. Najstarija je od dece u porodici, a ima brata i dve sestre. Uporedo je studirala glumu i modernu književnost u prestižnoj školi "Cour Florent".

Odri Tatu
Foto: Tumblr

Uloga male čudne francuskinje u filmu "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain" ju je proslavila, a njeni najznačajniji filmovi su i "The Da Vinci Code", koji je njen prvi holivudski film i "Coco Before Chanel".

Odri Tatu
Foto: Tumblr

Učestvovala je u takmičenju "U potrazi za zvezdom" gde je osvojila nagradu za najbolju glumicu na festivalu mladih komičara. Prva zapažena uloga je u filmu "Venus Beauty Institute". Osvojila je 2000. godine Cezar nagradu i nagradu Suzan Bjanketi kao najperspektivnija francuska mlada glumica.

Odri Tatu
Foto: Tumblr

Odri je modelingom počela da se bavi kao tinejdžerka, a radila je za magazine Vogue, Elle, Harpers Bazaar, Marie Claire. Imenovali su je za lice parfema "Chanel No. 5", kao i brenda L'Oreal i Montblanc. Mediji je često nazivaju "Šanelovom muzom".

Odri Tatu
Foto: Tumblr

Tatuova smatra da je Francuska njena baza, gde planira da usmeri karijeru. Glumica je rekla da je ona na kraju dana ipak francuska glumica, a ne američka, što ne znači da neće ponovo raditi film na engleskom jeziku, samo je Francuska njen dom i nikad se neće preseliti u Los Anđeles.

Odri Tatu
Foto: Tumblr

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd