fbpx
Skip to main content
Najlepša dama dana: Severina Vučković

Najlepša dama dana: Severina Vučković

Foto: Facebook
Gde njena štikla stane tu trava više ne niče, a ogledalo može spontano da pukne od tolike lepote.

Najpoznatija i najuspešnija hrvatska pop pevačica, rođena je 21. aprila 1972. godine u Splitu. Išla je u srednju muzičku školu, a sa 17 godina počinje profesionalnu karijeru. Do sada je izdala 12 studijskih albuma i sarađivala sa istaknutim muzičarima. U početku se oprobala i kao glumica, manekenka i voditeljka. Godine 2003. nastupa u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu u glavnoj ulozi rok opere "Karolina Riječka", a 2004. godine snima film "Gdje je nestala Slovenija?".

Najlepša dama dana: Severina Vučković
Foto: Facebook

Posle duže pauze vraća se na muzičku scenu 2004. godine sa albumom "Severgreen". Dve godine kasnije  učestvovuje na Dori, takmičenju za predstavnika na Pesmi Evrovizije. Tu je pobedila sa pesmom "Moja štikla", sa kojom je predstavljala Hrvatsku na Pesmi Evrovizije 2006. godine. Novi studijski album "Dobrodošao u klub" izbacuje 2012. godine, a pesme koje su ga uspešno ispratile su "Bred Pit", "Italiana", "Grad bez ljudi", "Uzbuna" i drugi. Godine 2014. objavljuje pesmu "Alcatraz", prvi singl sa nadolazećeg dvanaestog studijskog albuma.

Najlepša dama dana: Severina Vučković
Foto: Facebook

Najveću pažnju u njenog bogatoj karijeri je privukao privatni porno sminak koji je objavio Hrvatski veb sajt "index.hr" 2004. godine. Severina je pokrenula tužbu protiv sajta zbog narušavanja privatnosti i tražila odštetu od 75.000 kuna. Sud je, međutim, odbacio optužbe. Sa srpskim biznismenom Milanom Popovićem ima dvogodišnjeg sina Aleksandra. Godine 2013. javno je podržala LGBT zajednicu u Hrvatskoj. Severina važi za jednu od najlepših žena na Balkanu.

Najlepša dama dana: Severina Vučković
Foto: Facebook

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd