fbpx
Skip to main content
Vesna Trivalić

Najlepša dama dana: Vesna Trivalić

Foto: Facebook
"Niki, hoće da me boli kod čika zube?"

Vesna Trivalić je rođena 13. marta 1965. godine. Fakultet dramskih umetnosti završila je u Beogradu 2003. godine, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Iako je FDU upisala iz drugog pokušaja 1. jula 1984. godine, diplomirala je tek 2003. godine i to na nagovor svog profesora Vladimira Jevtovića, a do tada je napravila veoma uspešnu karijeru koju je počela ulogom u filmu "Špadijer jedan život" (1986), a proslavila se ulogom u seriji "Bolji život". Ostvarila je zapažene uloge i u "Lajanju na zvezde", "Ranama", kao i u filmu "Život je čudo".

Vesna Trivalić
Foto: Facebook

Njena najveća glumačka dostignuća su uloge u serijama "Porodično blago" i "Otvorena vrata". Na filmu je najčešće radila sa rediteljem Srđanom Dragojevićem, dok su joj najčešći partneri bili Zoran Cvijanović i Dragan Bjelogrlić, sa kojim je proglašena za glumački par godine na festivalu u Nišu (1991), za par u seriji "Bolji život". Radila je mnogo i sa Svetislavom Goncićem, kao i sa Milanom Lanetom Gutovićem.

Vesna Trivalić
Foto: Facebook

Smatra se jednom od najvećih srpskih komičarki, a za maestralno izvođenje u ovom žanru nagrađena je i Zlatnim ćuranom.

Vesna Trivalić
Foto: Facebook

Udala se 2004. godine. Suprug Nenad Pandurović živi i radi u Dubaiju, ali je ona često u Beogradu. Imaju sina Nikolu.

Uz citat iz serije "Vratiće se rode": "Doviđenja svima, sada moram da se obesim", njeni obožavaoci vole i ulogu Sultane u drami "Zla žena", kao i duet koji je ispevala sa čuvenim Aleksandrom Berčekom.

 

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd