fbpx
Skip to main content
Zoi Dešanel

Najlepša dama dana: Zoi Dešanel

Foto: Facebook
Komičarka sa prodornim i zavodljivim pogledom.

Zoi Kler Dešanel, rođena 17. januara 1980. godine, američka je glumica, muzičarka i kantautorka. Odrasla je kao dete direktora fotografije Kejleba Dešanela i glumice Meri Džo Veir, a njena sestra Emili je takođe glumica poznata iz serije "Bones". Filmski debi je imala u filmu "Mumford" 1999. godine, a prvu zapaženu ulogu u filmu "Almost Famous" 2000. godine.

Zoi Dešanel
Foto: Tumblr

U seriji "New girl", od 2011. godine, tumači ulogu Džesike Dej za koju je primila Emi nagradu i tri nominacije za Zlatni globus. Glumila je u mnogim serijama i filmovima: "The Good Girl", "Elf", "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy", "Failure to Launch", "Bridge to Terabithia", "Yes Man", "(500) Days of Summer".

Zoi Dešanel
Foto: Tumblr

Dešanelova se pored glumačke karijere može pohvaliti i muzičkom. Pored pevanja, svira klavijature, bendžo, ukulele i udaraljke. Objavila je albume sa M. Vardom, "She & Him", "Volume 2", "A Very She & Him Christmas" i "Volume 3". Često peva u filmovima u kojima glumi.

Zoi Dešanel
Foto: Tumblr

Glumica je alergična na jaja, mlečne proizvode i pšenični gluten. Pokušala je da bude na veganskoj dijeti, ali je prestala zbog toga što je smatrala da joj je teško da ostane zdrava.

Zoi Dešanel
Foto: Tumblr

Godine 2009. se udala za rok muzičara Bena Gibarda, vokala benda "Death Cab for Cutie". Brak nije trajao naročito dugo, 2011. su objavili da se rastaju, a zvanično se završio 2012. godine.

Zoi Dešanel
Foto: Tumblr

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd