Skip to main content
YouTube

NAMLATIĆE DOSTA PARA: Jutjub će otvoriti i TV kanale, koji prete da zamene kablovsku

Foto: Profimedia
Da li tradicionalna televizija polako odlazi u istoriju?

Popularni sajt Jutjub razvija pretplatnički televizijski servis pod nazivom "UnPlugged", sa kojim bi mogao da ponudi veliki broj televizijskih kanala. Osim što bi sebi tako obezbedili nov izvor prihoda, bio bi to i novi udarac tradicionalnim kompanijama, piše "Bloomberg".

Predstavnici Jutjuba već uveliko pregovaraju sa televizijskim kućama o otvaranju TV kanala, a novi internetski servis bi koštao manje od 35 dolara mesečno. Trebalo bi ga predstave sledeće godine, ako je verovati neimenovanim izvorima koji su upoznati s pregovorima.

Slika smešne mace na YouTube
Foto: Profimedia

Jutjub pregovara s kućama "NBC Universal", "Viacom", "Twenty-First Century Fox" i "CBS", a još nisu osigurali prava za emitovanje jer se strane nisu dogovorile oko naplate kanala.

Nije poznato ni kako će usluga izgledati kad je uvedu, ali "Bloomberg" saznaje da bi Jutjub mogao da ponudi osnovne nacionalne kanale uz popularne kablovske. Dodaje se da na onlajn TV ponudi rade bar od 2012. godine, a na sličnoj ponudi navodno rade Amazon i Apple. Onlajn servise već imaju Sony i Dish Network.

Pogledajte OVDE koju aplikaciju uvodi Fejsbuk - svi će biti oduševljeni!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd