fbpx
Skip to main content
Qunat F

nanoFlowcell Quant F: Ovako bi trebalo da izgleda električni automobil! (VIDEO)

Foto: Facebook
Na Ženevskom salonu automobila 2014. godine, jedna mala fabrika iz Linhenštajna je predstavila vrlo zanimljiv koncept električnog automobila.

Quant F, kako mu je zvanična oznaka, je električna limuzina vrhunskih karakteristika, dok struju dobija putem hemijske reakcije (slično gorivnim ćelijama). U pitanje je patentirani sistem kompanija nanoFlowcell, a Quant F je bio neka vrsta tehnološkog demonstratora. NanoFlowcell je nedavno predstavio unapređenu verziju Quant F, koji će svetsku premijeru doživeti, pogađate, na Ženevskom sajmu automobila koji počinje ovog marta.

Quant F
Foto: Facebook

Novi model se od starog razlikuje po novim prednjim svetlima QUANTeYES i zadnjem spojleru koji se automatski podiže pri brzini od 80 km/h. Takođe, školjka ove verzije je izrađena od ugljeničnih vlakana, što je omogućilo povećanje prostora unutar kabine.

Quant F
Foto: Facebook

Quant F odlikuju velika krilna (gullwing) vrata, a unutra ima mesta za četiri putnika, što je manje nego što smo očekivali s obzirom na dužinu od 5257 mm. (video ispod je sa prošlogodišnje premijere)

 Glavna razliku u odnosu na prošlogodišnji model je povećan kapacitet njegovih tzv. flow cell baterija koje funkcionišu kao "kombinacija baterija i gorivih ćelija" što je dovelo do povećanja autonomije na oko 800 km. Ne treba zaboraviti i novi 2-stepeni automatski menjač, a kombinovana snaga njegovih četiri motora (po jedan za svaki točak) sada iznosi 801 kW, odnosno 1090 KS (+165 KS). Najveća brzina ovog automobila iznosi 300 km/h, a do 100 na sat stiže za manje od 3 sekunde.

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd