fbpx
Skip to main content
Miljan Čolović

VATERPOLISTA PRIZNAO SILOVANJA, PA POREKAO: Nazvao sam je kravom, nezadovoljan njenim izgledom

Foto: MN Press
Bivši vaterpolista Miljan Čolović (32) posle hapšenja priznao da je napastvovao dve Beograđanke, ali je onda na sudu to porekao.

Miljan Čolović (32) bivši vaterpolista Zvezde i Partizana i juniorski reprezentativac Srbije, negirao je juče na početku suđenja pred višim sudom u Beogradu da je krajem prošle godine silovao dve žene. Iako je prilikom hapšenja u januaru u policiji to priznao, juče je pred sudom istakao da je sa jednom od njih imao „dobrovoljni seks“, a da ga je druga lažno optužila.

Optužnica tereti Čolovića da je 2. novembra prošle godine u večernjim satima u Banjičkoj šumi u Beogradu presreo M.M. (30), koja se iz kafića vraćala kući, odvukao je u žbunje i silovao. Takođe, tereti se i da je 25. decembra 2014. u svom stanu silovao L.R. (55), koju je prethodno pozvao preko jedne agencije za čišćenje stanova.

Advokat: Nezakonito priznanje

Miljan Čolović je objasnio da je u policiju u januaru doveden direktno iz psihijatrijske bolnice „Laza Lazarević“, u kojoj se lečio zbog problema sa alkoholom i drogom i da je tad bio nakljukan lekovima. Po savetu doktora po službenoj dužnosti, kako je istakao, priznao je oba silovanja iako nije kriv. Njegov izabrani branilac, advokat Dragan Palibrk istakao je da će insistirati na tome da se taj iskaz izuzme iz spisa jer je uzet na nezakont i nemoralan način.

- Sve se to dešavalo u vreme štrajka advokata kada je pomenuti kolega obavljao delatnost i pored zabrane advokatske komore, zbog čega je bio suspendovan. Na takvom priznanju nikako ne sme da bude bazirana optužnica.

Govoreći o prvom slučaju optuženi je naveo da se sa M.M. slučajno upoznao te večeri u šumi, dok je džogirao i da su ubrzo stupili u neobaveznu konverzaciju.

- Sreo sam tu devojku koja je šetala sa psom i razmenio sa njom par kurtoaznih reči. Spontano smo seli na klupicu i počeli da ćaskamo, a potom odlučili da u obližnjoj prodavnici kupimo vino. Kad smo popili flašu, uzeli smo i drugu. Prijao mi je taj razgovor, mislim i njoj, pa smo susret završili tako što smo se ljubili i dodirivali po intimnim delovima tela – izjavio je Čolović.

M.M. je, međutim, potvrdila prvi deo njegovog iskaza, ali ne i da je pristala da zadovolji Čolovića. Kako je rekla, on je na silu pokušao da je obljubi. Međutim nije uspeo jer je imao problem sa erekcijom.

- To ga je razbesnelo pa je bio još grublji. Opirala sam se svim silama i na kraju nekako uspela da se otrgnem nakon što sam ga udarila lancem po glavi! - rekla je M.M.

Druga žrtva L.R. (55), koju je Čolović pozvao da mu očisti stan, istakla je da ju je Miljan bukvalno s vrata napao i na silu uterao u spavaću sobu, gde ju je silovao čak dva puta, piše Informer.

DNK potvrdila sumnje

Čolović je uhapšen 14.januara, nakon istrage i DNK analize, koja je potvrdila da je najmanje dve Beograđanke napao i seksualno zlostavljao. Sumnjalo se da je presretao žene koje džogiraju u Banjičkoj šumi i pokazivao im polni organ, te da je odgovoran za više silovanja, ali da žrtve zbog sramote nisu to prijavile.

Vaterpolista je to negirao, tvrdeći da je L.R. rešila da mu se osveti jer ju je izbacio iz stana nezadovoljan njenim „čišćenjem i izgledom“.

- Pozvao sam jednu agenciju za čišćenje stanova. Nisam to tražio, ali sam potajno očekivao da će mi poslati neku mladu, lepu devojku, koja će mi, posle spremanja kuće pružiti i „dodatnu uslugu“, jer su slične agencije često paravan za erotsku masažu. Međutim poslali su mi matoru ženu, što me je strašno iznerviralo – objasnio je Čolović i dodao:

- Kada sam video još da mi je ofrlje očistila stan, isterao sam je napolje. Priznajem da sam je nazvao kravom i upotrebio još neke psovke. Na vratima mi je zapretila da će me to skupo koštati.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd