fbpx
Skip to main content
Torcida Pazar

NAPETO U PAZARU: Policija vratila četnike, grad vrvi od navijača

Foto: Facebook
NOVI PAZAR - Pet vozila, u kojima je bila grupa četnika, pokušali su jutros da stignu na najavljeni parastos u Petrovu crkvu i šetnju Novim Pazarom, ali ih je u tome sprečila policija.

Njih je u blizini Kraljeva zaustavila policija i vratila nazad. Grupu četnika je predvodio Bratislav Živković predsednik četničkog pokreta, koji se nedavno vratio sa ratišta u Ukrajini.

Dolazak gupe takozvanih četnika predvođenih Bratislavom Živkovićem u Novi Pazar najavljen je ranije danas i izazvao je veliko uznemirenje u gradu, a navijačke grupe i predstavnici bošnjačkih stranaka najavili su okupljanje u centru grada „za odbranu Novog Pazara od četnika“

Policijski oficiri koji su zaustavili Živkovića i kolonu vozila, stali su ispred četničkog komandanta  i zatražili su od njega da se vrati nazad ili će biti uhapšen.

On je posle kraćeg zadržavanja sa svojim sledbenicima odlučio da se vrati nazad.

Podsetimo, odmah posle „šetnje“ uniformisanih pristalica muftije Muamera Zukorlića Novim Pazarom, Bratislav Živković je iz Ukrajine poručio da će 23. oktobra doći u Novi Pazar, da obeleži godišnjicu oslobađanja od Turaka, i prisustvuje parastosu u Petrovoj crkvi i centru grada. Tim povodom „Ekstremi“ su izdali i saopštenje za javnost kojim se pozivaju svi muškarci stariji od 15 godina da dođu u centar i brane grad od pijanih četnika.

U Novom Pazaru tokom prepodneva je potpuno mirno, u samom centru grada, okupljene su manje grupice navijača Novog Pazara, ali oni ne nose nikakve transparente niti bilo šta uzvikuju. Oko njih se nalaze manje patrole policije.

Oko 10:15 među navijače je doneta zastava Bošnjačkog nacionalnog veća, koju su navijači dočekali povicima „ Alahu egber“

Inače svi prilazni putevi ka Novom Pazaru od ranog jutra pokirveni su policijskim patrolama.

Patrolama policije sem Ibarske magistrale kod Kraljeva i Raške pokriveni su i alternativni pravci prema severu Kosova.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd