Skip to main content
smeće u jezeru

Nastavlja se čišćenje jezera Ćelije

Foto: Profimedia
KRUŠEVAC - U akciji čišćenja jezera Ćelije, kod Kruševca, koja će trajati i narednih desetak dana, od 21. aprila do danas prikupljeno je oko 3.500 džakova sa reciklažnim otpadom i oko 80 kamiona raznog otpada.

Kako je novinarima rekao gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, "oni koji su uzročnici" stanja na jezeru posle poplava koje su se dogodile u Rasinskom okrugu, nisu učestvovali u akciji.

"Radovi se nastavljaju, veći deo je saniran. Ostaje nam da sa opštinama Brus i Blace razgovaramo o preventivi i zaštiti jezera jer je ovo pokazatelj jedne nebrige", rekao je Nestorović.

"Ovog meseca očekujemo i početak javnih radova i na taj način ćemo dati doprinos saniranju stanja", istakao je danas obilazeći akciju čišćenja načelnik gradske uprave Bojan Bjelanović.

Komunalna policija je od 1. aprila svakodnevno na jezeru, naglasio je zamenik načelnika, Vladimir Kostić napomenuvši da je otvoreno posebno odeljenje u komunalnoj policiji koje će raditi na zaštiti vodotokova.

Prema njegovim rečima, prethodnih dana komunalna policija je prikupljala podatke o nelegalnim objektima koji se nalaze na obali jezera kako bi se sprečila takozvana divlja gradnja i svaki vid narušavanja komunalnog reda.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd