Skip to main content
Nemana Matić, reprezentativac Srbije na utakmici protiv Francuske

NE PONOVILO SE: Dik oprez, Klemente je pao u Jerevanu!

Foto: MN Press
Još 2007. Srbija je igrala nerešeno u Jerevanu, pa se nije plasirala na EURO 2008. Neće se to ponoviti - uverava Nemanja Matić.

Jerevan i Jermenija, prvi korak "orlova" na putu za Francusku! Na klupi strani trener, Holanđanin Dik Advokat, a na programu kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.  A, 2007. bilo je mnogo sličnosti u najavi. Strani trener, Španac Havijer Klemente, utakmica kvalifikacija za EŠ u švajcarskoj i Austriji. Srbiji je pobeda bila neophodna, a na kraju "ćorak" - 0:0. I nismo otišli na EURO. Bilo, ne ponovilo se.

A, iz ovog tima pre sedam godina na terenu su bili: Vladimir Stojković, Branislav Ivanović, Zdravko Kuzmanović, Duško Tošić, a u drugom poluvtremenu ušli su Danko Lazović i Zoran Tošić.

- Davno je to bilo, prošlo je sedam godina od tog gostovanja i ne treba praviti paralelu - uverava Nemanja Matić, uzdanica ekipe Dika Advokata. - Mi smo sasvim novi tim, naši igrači igraju u velikim klubovima, navikli smo na pritisak, pobede pod moranje. Znamo da igramo na rezultat.
 

Jermenija ipak nije protivnik za potcenjivanje?

- Daleko od toga. Jermeni su veoma težak rival, gledao sam ih protiv Danaca, nisu moglii da im priđu. Baš su ih namučili. Šansu su vrebali iz kontre, pa su tako i poveli protiv Danske. Na kraju su Danci ipak teškom mukom uspeli da pobede.

Ipak, valja Srbija ima neku prednost?

- Na svakoj poziciji smo kvalitetni i verujem da možemo da igramo na rezultat i pobedimo.  
  

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd