Skip to main content
strujomer

PAZITE ŠTA RADITE: Strujomeri više neće biti kod vas, čeka vas VELIKA PROMENA

Foto: Profimedia
Potrošači zbunjeni.

Poziv iz Elektrodistribucije Beograd sa obaveštenjem da će se električno brojilo izmestiti na banderu van domaćinstva, mogao bi da zbuni potrošače u Beogradu.                                 

Međutim, ta akcija traje od kraja 2013. godine, a prema predviđenom planu i dugoročnom cilju za prestonicu, sve strujomere čeka ista sudbina. Ipak, do sada je izmešteno samo 1,5 odsto mernih uređaja.

Ako uradite OVU STVAR, nećete dodatno plaćati TV pretplatu uz struju!

Od ukupno 876.600 mernih mesta na teritoriji grada, do danas je na bandere, a van kuća i stanova izmešteno 12.280 brojila, podaci su EDB.

Prednost u izmeštanju do sada su imali merni uređaji gde postoji sumnja za neovlašćeno korišćenje struje, kao i ona do kojih je teško doći. Krađa i neovlašćeno korišćenje ovom akcijom biće uočljiviji, zbog postavljanja limitatora ili kablova kojima se zaobilazi brojilo.

Struja
Foto: Profimedia

OVO SVI SVAKODNEVNO RADIMO: Ali uskoro bi mogli da plaćamo kaznu 500 evra!

Zabrana ulaska u dvorište kuća, ometanje radnika i slični problemi koji mogu da nastanu na privatnom posedu još jedan su od razloga zašto se pribegava ovoj dugoročnoj meri.

“Problem koji se trenutno javlja kod premeštanja brojila je to što pojedini korisnici ne dozvoljavaju neophodne radove na fasadama njihovih objekta. Tehnički su obimniji i zahtevniji radovi u slučajevima kada se stub nalazi u dvorištu korisnika i potrebno ga je izmestiti na javnu površinu, a zatim i brojilo”, kažu u EDB-u.

ZBOGOM ŠALTERI, ZBOGOM TROŠKOVI: Skoro sva dokumenta će biti BESPLATNA, ali to nije ono najbolje

Plan je da se u narednom periodu, svake godine izmesti jedan odsto ukupnog broja merila. Najviše sandučića preseljeno je u Obrenovcu i to 8.900, u toku pretprošle godine, tokom sanacije posledica poplava.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
pera's picture

pera

kriminalna organizacija zvana eps izmesta brojila pod izgovorom da ih neko ne krade,a pravi razlog je verovatno da bi oni mogli da pljackaju. kada gradani hoce da razdvoje struju to kod ove kriminalne organizacije kosta 1000 pa i vise evra. ko u ovom slucaju placa to izmestanje ili je to ipak samo visedeceniska pljacka te kriminalne organizacije zvane eps,a da to ustvari i ne kosta nista?

15 | 1
nina's picture

nina

TACNO. Kod njih nula kw kosta 700 dinara. Znaci dodje racun na 700 dinara a da nisi potrosio ni jedan kw. Lopovi najveci. Posto su ovlasceni da naplacuju i RTS mozemo preko njih lepo sve racune pa da ustedimo na postarinu. Verovatno oni imaju i tu sifru delatnosti da moze preko njih sve racune placati...infostan, kablovsku, telekom, sve to lepo staviti u EPS jedan racun i da nas Bog vidi.

9 | 0
morava's picture

morava

A ko ce da pokriva gubitak od brojila. do kuce?

6 | 2

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd