fbpx
Skip to main content
Nemačka delegacija u poseti Srbiji

Nemci hoće da ulažu u Srbiju

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora Fonda za inovacionu delatnost i član "Foruma Srbija- Nemačka" Dejan Ilić izjavio je danas da Srbija ima punu podršku za investicije.

"Jedan intervju Aleksandra Vučića u ''Frankfurter Algemajne Cajtung-u'' izazvao je više eha nego mnogo televizijskih kamera, jer to čitaju privrednici, a oni moraju direktno da saznaju od predstavnika vlasti šta oni žele da urade", rekao je Ilić.

Ilić je naveo da je potrebno definisati privredne grane u kojima je moguće ostvariti najbolju saradnju i rezultate, ističući da birokratijom, koja, kako kaže, često radi protiv nas, ne bi trebalo da se bave stranci, već srpski projektni timovi.

On je naveo da se zalagao za osnivanje softver firmi, navodeći da je izvoz softvera u jednoj godini bio veći od izvoza malina i kupina.

"U Srbiji može dosta da se uradi posebno zato što imamo pametan narod, ali treba u svakom od nas zagolicati tu pamet i taj intelekt izbaciti na površinu. Kad počne pamet da utiče na realizaciju ideja, brzo se dođe do uspeha", zaključio je Ilić.

Danas je u prostorijama Legata Rodoljuba Čolakovića svečano otvoreno Udruženje "Forum Srbija Nemačka" kojem su prisustovali i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Novoosnovano udruženje biće fokusirano na perspektive ekonomske i političke saradnje dve države.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd