fbpx
Skip to main content
Kompjuter

NERVIRA VAS MRTVI PIKSEL? Postoji način kako da ga se REŠITE! (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
Evo kako da "oživite" mrtav piksel na monitoru. Isto možete da pokušate i na svemu što ima ekran.

Mrtvi piksel je nešto što muči informatički svet još od nastanka kompjutera. To je veoma iritantno kada uvek imate jednu ili više tačkica na monitoru ili ekranu telefona koje nigde ne mrdaju i ne menjaju se. Ovo je najčešći kvar monitora, ali nema potrebe da zbog par piksela kupujete novi monitor kada na nekoliko načina možete sami da ga popravite.

POKUŠAJTE DA GA OŽIVITE PRITISKOM

Isključite monitor, uzmite vlažni komad tkanine kako ne biste ogrebali ekran. Uzmite olovku, odvijač ili bilo šta sa tankim ili zaobljenim vrhom pritisnite preko tkanine tačno mesto gde je mrtvi piksel. Pazite da ne probijete tkaninu i držite pritisnuto to mesto pa upalite monitor. Kada se monitor uključi lagano popustite sa pritiskom i više ne bi trebalo da bude "zapelog" piksela.

POKUŠAJTE DA GA OŽIVITE TAPKANJEM

Uključite monitor i kompjuter, otvorite bilo koju crnu sliku, kako biste detektovali zapeli piksel. Bitno je da je to bas slika a ne ugašen monitor. Nađite olovku sa zaobljenim krajem, i tim delom tapkajte lagano po pikselu, tek toliko da kada stisnete na tom mestu malo zasija. Tapkajte i postepeno pojačavajte pritisak svakih 5-10 tapkanja dok piksel ne nestane i otvorite belu sliku, da proverite da li ste uspeli da otklonite kvar.

POKUŠAJTE DA GA OŽIVITE KONTINUIRANIM SNIMKOM

Na sajtu Jutjub se nalazi mnoštvo snimaka kojima se, kada ih pustite, ispravlja kvar zvani "mrtvi piksel". Snimci su prilično blješteći, tako da se nikome ne savetuje da ih posmatra. Pustite snimak i ostavite uključen kompjuter i monitor. Međutim, UKOLIKO IMATE EPILEPSIJU, NE GLEDAJTE OVAJ SNIMAK:

Ukoliko vam je ovo bilo interesantno, saznajte koje su to dve aplikacije pogodne za vruće dane, pogotovo kada ste na plaži (više o tome na OVOM linku)

Pročitajte i:

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
22 Beograd